El PSIB-PSOE denuncia la paràlisi de Prohens amb el sostre de despesa i reitera el seu oferiment per aprovar-lo si el PP renuncia a la segregació

Iago Negueruela: “Tenim un Govern aturat i sense direcció; si Toni Costa no telefona, que assumeixi la presidenta Prohens les negociacions”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat com les Illes Balears duen “9 dies sense reunions, sense saber si hi haurà sostre de despesa i quin serà el preu a pagar”, una situació que ha qualificat “d’anormalitat democràtica, perquè per al Govern és com si no hi hagués cap problema”.

Després de la Junta de Portaveus del Parlament, Negueruela ha criticat que la comunitat autònoma no té límit de despesa perquè “Vox està marcant el calendari del PP en tots els assumptes que fins ara no eren un problema a les illes, com la segregació lingüística”. En aquest sentit, ha recordat que “ja no parlam de si la segregació és bona o no, sinó d’establir un calendari”, per la qual cosa “assumir que a les nostres aules hi haurà segregació en només 100 dies ens sembla gravíssim per a la nostra democràcia”.

De fet, el portaveu socialista ha insistit en què “el fet que el PP vulgui donar normalitat al pin parental, a la segregació lingüística i a la derogació de la llei de memòria democràtica és molt greu, perquè suposa que tenim un PP que assumeix tots els postulats de la ultradreta, i aquesta no és la posició majoritària de la societat d’aquestes illes”.

Amb tot plegat, Negueruela ha reiterat al PP que “si vol sostre de despesa, és tan fàcil com cridar-nos, no posarem línies vermelles i el que demanam és que el PP renunciï a la segregació lingüística i parli amb nosaltres per tenir la nostra abstenció”.

Per al socialista, “és curiós que el PP no vulgui ni parlar, quan sentim al vicepresident parlar de diàleg i ni tan sols respon a les telefonades per fer una reunió seriosa i parlar del sostre de despesa”, a la qual cosa ha afegit que “és més fàcil parlar amb la presidenta que amb el vicepresident d’aquest Govern”.

Negueruela ha considerat molt preocupant que el PP només vulgui pactar amb Vox, perquè “mentre a l’Estat s’avança en diverses matèries com les 37,5 hores de feina setmanals, a les illes es parla de tornar a la segregació a les aules”.

Per això, el portaveu parlamentari socialista ha lamentat que tenguem un “Govern aturat i sense direcció”, i ha advertit que “si Toni Costa no telefona que assumeixi Prohens les negociacions”.

Finalment, el portaveu socialista ha lamentat el vot en contra de PP i Vox a una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per mantenir la Llei de Memòria Democràtica, durant una Comissió d’Assumptes Institucionals a la qual han assistit les entitats memorialistes. “En el que sí que es posen d’acord PP i Vox és en fer passes enrere en determinats assumptes, com és en eliminar una llei que comptava amb el suport del PP en una part significativa”.

Comments are closed