Iago Negueruela alerta del perill d’eliminar els controls polítics, ambientals i de transparència, com pretén fer Prohens

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat al PP que reconsideri el seu desig de tancar l’oficina anticorrupció perquè “no s’ha de legislar segons el que surti als mitjans”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha advertit del perill que suposa eliminar els controls polítics, ambientals i de transparència, com ha anunciat que pretén fer la presidenta del Govern, Marga Prohens, perquè “el següent és la depredació del nostre territori i de les principals polítiques ambientals”.

Precisament, demà es debatrà al ple del Parlament l’esmena a la totalitat del Grup Parlamentari Socialista contra el tancament de l’oficina anticorrupció, perquè “creim que és tota una declaració d’intencions que el Govern vulgui eliminar qualsevol control als polítics i posar entrebancs al bon govern i a la transparència”.

Per això, Negueruela ha demanat al PP que reconsideri el seu desig de tancar l’oficina anticorrupció, i ha apuntat que “no s’ha de legislar segons el que surti als mitjans, perquè es va saber que s’investigava al director general d’emergències i al cap de dos dies la solució del PP va ser eliminar l’oficina anticorrupció”.

Negueruela també ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista demanarà al ple de demà pel que es va dir en un acte del PP el passat dissabte, on el representant dels promotors immobiliaris va afirmar, responent a una pregunta de Prohens, que s’havia de cremar la Comissió Balear de Medi Ambient.

“El PP està fent un discurs que no és real, perquè Prohens ha anunciat l’eliminació de controls per accelerar inversions quan Balears té un creixement econòmic més important que la resta de l’Estat, i el context de les illes no és el mateix que el d’Andalusia”, ha explicat Negueruela.

A més a més, ha destacat la contradicció de PP i Vox que “avui donen suport al sector primari, però no volen que hi hagi controls de l’aigua pels promotors immobiliaris”.

Precisament, el portaveu parlamentari socialista ha expressat el suport del PSIB-PSOE al producte local i als pagesos davant la tractorada d’avui, assegurant que “en el Partit Socialista sempre tenen un aliat, perquè hem fet moltes polítiques amb ells”.

De fet, ha recordat les polítiques de suport al producte local, com l’obligatorietat de consumir producte local a la llei turística o la llei de la cadena alimentària, la qual “el ministre ja ha dit que s’ha de modificar però és positiva, com també ha reconegut el sector, per la qual cosa ens agradaria que PP i Vox donessin suport en aquesta llei en lloc de mantenir un doble discurs”.

Finalment, el portaveu socialista ha avançat que al ple de demà els socialistes també demanaran pel trencament dels acords en matèria lingüística a les illes, pel fet que des del 1991, amb Gabriel Canyellas, no s’havia tocat el reglament del Parlament per introduir-hi el castellà.

Comments are closed