El PSIB-PSOE denuncia que la depredació administrativa sigui una nova prioritat en les polítiques de Prohens

El Grup Parlamentari Socialista exigeix al conseller Simonet que garanteixi als pagesos ajudes contra la sequera, aigua en qualitat i en quantitat i que els pagaments al sector siguin àgils

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat que el Govern estableixi la depredació administrativa com un dels seus eixos polítics.

El socialista ha relatat que les prioritats de Prohens han estat “beneficiar els rics, eliminant l’impost de successions i creant una major desigualtat; atacar la democràcia, eliminant l’oficina anticorrupció i eliminant la llei de memòria democràtica; atacar i rompre consensos històrics en matèria lingüística i de segregació i ara, afegim la depredació administrativa”.

En aquest sentit, Negueruela ha expressat la seva preocupació perquè en un acte del PP el representant dels promotors digui que s’ha de cremar la Comissió Balear de Medi Ambient i la resposta de Prohens, que conduïa l’acte, “sigui aplaudir”.

Per això, el portaveu socialista ha reiterat una vegada més que “Prohens s’està entregant a Vox i assumeix els seus postulats, i això és el que provocarà el canvi en aquesta comunitat autònoma”.

En aquest mateix sentit, el diputat Damià Borràs ha advertit que “la comissió pot ser que sigui un embut pels promotors, però pel Govern serà un colador, per on passaran tots els beneficis dels seus oracles”; en referència als promotors.

Durant la sessió de control al Govern, els socialistes també han demanat al Govern per les reclamacions d’agricultors i ramaders. Pilar Carbonero ha traslladat al conseller que “ens trobarà per donar suport a les iniciatives que millorin les condicions del sector, sempre que no sigui per fer seguidisme del negacionisme climàtic de Vox”.

En aquest sentit, Carbonero ha criticat que “el PP sempre focalitza les seves accions damunt el ministeri i la Unió Europea, però s’oblida que des del Govern té competències en matèria d’agricultura”, per la qual cosa ha assegurat que “escoltar els pagesos no pot quedar en proposar plans o reclamar doblers, sinó que s’ha d’avançar en donar ajudes per la sequera i que es paguin ràpidament i en garantir l’aigua en qualitat i en quantitat”.

Finalment, Carbonero ha demanat al conseller Simonet quan posarà en marxa la Llei de cadena alimentària per evitar que els pagesos venguin a pèrdues i quan pensen fer complir el 3% de producte local als establiments turístics, recordant que “el PP no va donar suport en aquesta llei”.

Comments are closed