El PSIB-PSOE critica el rebuig del PP a l’oferiment per millorar i reforçar l’oficina anticorrupció en lloc de tancar-la

Marc Pons ha advertit que “com menys transparència hi hagi més probabilitats existiran que es produeixin més casos de corrupció”.

El ple del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat l’esmena a la totalitat del Grup Parlamentari Socialista contra la llei que pretén tancar l’oficina anticorrupció, i que el portaveu parlamentari socialista adjunt, Marc Pons, ha traslladat com “una proposta de mà estesa, oberta i amb disponibilitat de millora cap al PP per enviar un missatge conjunt a la ciutadania de tolerància zero contra la corrupció”.

En aquest sentit, Pons ha proposat al PP que en lloc de tancar aquest organisme, es millori des de l’experiència viscuda els darrers anys i amb l’objectiu de reforçar l’oficina, un oferiment rebutjat de ple pel PP.

Pons ha recordat que la corrupció a les Illes Balears “ha format part de l’època política més fosca de la democràcia, afectant presidents del Govern, consellers, directors generals, alcaldes, regidors i funcionaris que han estat condemnats en qualque moment, algun d’ells encara a presó”.

Uns fets que van tenir conseqüències, en forma de legislació, de consciència col·lectiva sobre aquesta problemàtica i d’un compromís dels governants que aquesta època no es tornaria a repetir.

Per això, el portaveu adjunt socialista ha destacat la decisió de Prohens de tancar l’oficina anticorrupció, assegurant que “tenim un Govern que ha menyspreat els mecanismes aprovats passades legislatures per lluitar contra la corrupció i no hi ha cap element objectiu que justifiqui aquest tancament”, tot recordant que en les darreres quatre legislatures tots els governs havien fet passes endavant en la lluita contra la corrupció.

Així les coses, Pons ha advertit que “com menys transparència hi hagi més probabilitats existiran que es produeixin més casos de corrupció, perquè els governants se sentiran menys vigilats”. Un exemple és el fet que 40 alts càrrecs del Govern no hagin presentat en aquests moments la declaració de béns, la qual cosa demostra “la relaxació que s’ha estès dins el Govern, i això és només el que sabem”.

Amb tot, el portaveu adjunt socialista ha criticat que “la recepta que ens proposa el PP contra la corrupció és menys transparència, menys organismes independents i la desprotecció de la ciutadania davant el seu dret de denúncia anònima i fer parts i quarts des del Govern pel que fa a les incompatibilitats”.

Tot plegat és, pel portaveu socialista, “un retrocés en la lluita contra la corrupció que no havíem vist fins ara i que posa més fàcil caure en les temptacions de l’interès particular quan es gestiona l’interès general, la qual cosa pot tenir conseqüències amb més casos de corrupció”.

Finalment, Pons ha denunciat que “des del PP no estan legitimats per dir que l’oficina no importa, perquè són l’únic partit condemnat per corrupció, i més quan aquesta legislatura ja estam veient casos”, en referència a la trama de Campos.

Comments are closed