Iago Negueruela demana a Prohens que “elegeixi democràcia i dignitat, dimiteixi i convoqui eleccions la primera setmana d’abril”

El portaveu socialista ha recordat que “en vuit anys d’Armengol mai havia passat això en aquestes illes”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, per la greu crisi provocada per PP i Vox, sobre la qual ha criticat que Prohens, “no està al capdavant de les institucions, no dirigeix el Govern i té 5 trànsfugues que li acaben de marcar el futur”.

Davant aquesta situació sense precedents, Negueruela ha sol·licitat a la presidenta que “elegeixi democràcia, elegeixi dignitat, dimiteixi i convoqui eleccions la primera setmana d’abril”.

Per al socialista, “la democràcia és que si la presidenta d’un partit diu que 5 membres són trànsfugues ho són per tothom, democràcia és no permetre que uns trànsfugues facin xantatge i segrestin el Parlament, democràcia és que en el pitjor dels moments es tengui dignitat per dimitir i convocar eleccions”.

Negueruela ha traslladat aquesta petició conscient que “Prohens està al centre de tots els problemes, signant acords amb el president de Formentera sobre el qual han fet greus acusacions, sense pressuposts a Menorca i al Parlament amb una situació vergonyosa i un espectacle que la ciutadania no mereix”.

Amb tot plegat, el portaveu socialista ha recordat que Prohens “no té la governabilitat garantida ni l’exemplaritat necessària per governar”, ha demanat “què ha exigit Prohens a canvi de permetre un cop d’estat al president del Parlament i fer a 5 diputats trànsfugues”; i ha criticat que “la governabilitat de les illes es decideix a Madrid, entre els carrers Gènova i Bambú”.

“En 8 anys d’Armengol mai havia passat això en aquestes illes”; ha conclòs Negueruela”.

El Grup Parlamentari Socialista ha centrat la sessió de control en el transfuguisme i la crisi provocada per PP i Vox. Així les coses, la diputada Mercedes Garrido ha constatat com “avui veim el bloc dels 5 trànsfugues amb el PP aplaudint, cridant i fent rialles durant tot el plenari”; tenint en compte que també durant el plenari “la presidenta ha obert la porta a pactar amb ells”.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha destacat que “cada setmana, i ja en duim 8 mesos, tenim un nou embolic, i tots ells amb el vistiplau de la presidenta Prohens”.

Per part seva, la diputada Pilar Costa ha posat el focus en la necessitat que el Govern aclareixi d’una vegada si facilitarà que un trànsfuga presideixi el Parlament o si respecta el pacte antitransfuguisme.

Comments are closed