Unanimitat per aprovar la Llei del Taxi, proposada pel PSIB-PSOE, amb la qual s’aconsegueix “una de les legislacions més avançades d’Espanya”

Iago Negueruela ha agraït la feina de tots els grups parlamentaris i, sobretot, de les associacions del taxi de les nostres illes per enfortir el sector del taxi davant les grans multinacionals

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la Llei del Taxi, proposada pel Grup Parlamentari Socialista, amb la qual “aconseguim una de les legislacions més avançades d’Espanya per ordenar el nostre sector del taxi”.

Així ho ha definit el portaveu parlamentari, Iago Negueruela, qui ha destacat que “aquesta és la primera proposició de llei que s’aprova aquesta legislatura i és de l’oposició, del Grup Parlamentari Socialista en concret”.

Per a Negueruela, és “un dia per estar contents, gràcies a la feina de les associacions de taxi de totes les nostres illes, perquè són capaces de detectar problemes, trobar solucions i reunir el consens de tots els grups polítics”.

La importància de la normativa esdevé pel fet que aquest estiu ha irromput per primera vegada Uber a les nostres illes, per la qual cosa s’ha hagut de refer la normativa i “enfront de les grans multinacionals que només cerquen destrossar el mercat, fer-se amb ell i apujar els preus, nosaltres sempre hem defensat a la multitud d’empreses petites de les illes i els autònoms”.

En aquest sentit, Negueruela ha insistit en què “per nosaltres era important aturar els vents de liberalització, perquè era el que demanava el sector, per la qual cosa tenim una normativa que va precisament en el sentit contrari al de liberalitzar”.

Malgrat el consens aconseguit, el portaveu socialista s’ha mostrat partidari de defensar “encara moltes més limitacions a les grans plataformes, perquè hem d’avançar cap a una legislació molt més restrictiva, perquè no pot ser que grans operadors retenguin pagaments i incrementin preus sense garantir el servei ni complir amb el que diuen els ajuntaments”.

Així les coses, Negueruela ha aprofitat per denunciar les pressions de determinades plataformes als grups polítics elegits democràticament per la ciutadania, davant les quals ha reivindicat que “malgrat les pressions i de com actuen els grans monopolis a nivell mundial per condicionar tot el mercat, hem estat capaços de mantenir la unanimitat”.

Finalment, Negueruela ha conclòs que “sortim amb una normativa de la qual podem estar orgullosos i satisfets i donam un vot de confiança al Govern per desenvolupar-la, de forma pactada amb les associacions del taxi i fidels al que hem pactat durant la seva tramitació”.

Comments are closed