Iago Negueruela: “El complot de Prohens amb els trànsfugues ha fracassat, ha dinamitat la legislatura en només 8 mesos i ha de convocar eleccions”

El portaveu socialista considera “inevitable” la compareixença parlamentària de la presidenta per donar explicacions sobre el desgovern que ha provocat a les nostres illes

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha assegurat que “el complot de Marga Prohens amb els trànsfugues de Vox ha fracassat”, després que la mesa del Parlament hagi rebut els dos informes dels lletrats de la cambra pels quals es rebutja l’expulsió de Le Senne i De La Heras del seu grup parlamentari per un defecte de forma i es dictamina que tots els grups poden presentar candidatura a la presidència de la cambra.

Negueruela ha destacat que “ara és Prohens qui ha de dir amb qui, com i de quina manera farà perquè aquesta comunitat autònoma sigui estable”, de la mateixa manera que ha advertit que per part del Partit Socialista, “amb el que ha demostrat avui, estam més convençuts que ahir que l’única sortida que té és la de convocar eleccions, perquè ella mateixa ha dinamitat la legislatura en 8 mesos”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha criticat que “en tan poc temps no havíem vist mai una presidenta que perdés tant les formes i tant el control del Govern, intentant recolzar el seu Govern en trànsfugues”.

De fet, Negueruela ha insistit a acusar la presidenta de rompre l’estabilitat del seu Govern. “Ella mateixa ha optat per dinamitar l’estabilitat al tensar al seu soci fins a límits que van més enllà de l’ètica i de la democràcia, i ara mateix ja ningú sap amb qui tenen un pacte”.

A més a més, el socialista ha considerat “una vergonya la situació a la qual han duit a la nostra comunitat autònoma i amb la qual la senyora Prohens està demostrant que no sap governar, que no estava preparada i que no sap dirigir una crisi com la que tenim”.

El Grup Parlamentari Socialista sempre ha defensat que demanaria informes i garanties perquè no es fes el que es pretenia, com és que 5 diputats trànsfugues elegissin a un d’ells com a president del Parlament amb 5 vots, pactant amb el PP la Llei Òmnibus, la Llei d’Habitatge i totes les que vendran.

Així les coses, Negueruela ha advertit que “Prohens ha de donar explicacions i la seva compareixença en el ple del Parlament és inevitable, perquè digui amb qui té un pacte, qui s’ha encarregat d’aquestes negociacions, si era Sagreras qui pactava amb els trànsfugues i amb Mauricio Rovira per fer aquesta operació que per descomptat no es donarà”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha demanat al PP que aturi d’intentar forçar la Constitució, referint-se a l’article 23.2 i a l’article 6.

Comments are closed