Iago Negueruela: “Marga Prohens ha representat sempre la política del fang”

El portaveu socialista ha relatat els exemples amb els quals la presidenta ha atacat a l’adversari polític des d’unes mentides en les quals Prohens avui s’ha reafirmat

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha defensat durant la sessió de control al Govern que la presidenta, Marga Prohens, “ha representat sempre la política del fang.

El darrer exemple l’hem vist durant el plenari d’avui mateix, quan Prohens ha acusat l’entorn del Partit Socialista d’amenaçar a la presidenta de mort a les xarxes socials dient “vostès assenyalen i el seu entorn executa”, però sense cap prova de les seves afirmacions.

Però hi ha més exemples, tal com ha recordat Negueruela, com quan Prohens va dir de Mònica Oltra que tapava casos d’abusos sexuals quan ha estat absolta, o quan va dir d’Irene Montero que era “una dona submisa al macho alfa”. A les dues coses, Prohens avui ha tornat a respondre que “era veritat”.

A més a més, el portaveu socialista ha insistit en el fet que “la setmana passada el Govern finançava a Jiménez Losantos, el qual deia amb rialles de Prohens que Francina Armengol rebia a Pedro Sánchez com l’èxtasi de Santa Teresa de Bernini”; de la mateixa manera que el Govern Prohens finança a Javier Negre i Estado de Alarma, el qual “quan sortim d’un Comitè Federal digne i democràtic ens assetja pels carrers”.

Per tot plegat, el portaveu parlamentari socialista ha lamentat que la presidenta faci servir “la política de destruir a l’adversari i la tàctica de la dreta de destruir i judicialitzar amb lawfare”.

Negueruela també ha fet referència a tres fets importants d’aquesta setmana, com la destitució del director general de Transparència, Jaume Porsell, per les presumptes irregularitats del seu agroturisme il·legal. En aquest sentit, el portaveu socialista ha assegurat que Prohens “sabia que Porsell no tenia el canvi d’ús i que no tenia bé la DRIAT, i el va defensar”, per la qual cosa ha aconsellat a la presidenta que “nomeni Marcial Rodríguez com a nou director general de Transparència, ja que va ser molt més clar”.

Pel que fa al decret sobre el turisme d’excessos, Negueruela ha exigit a la presidenta que respecti a la premsa i no ataqui als mitjans de comunicació, perquè “des de Consolat van confirmar que la normativa anava divendres passat a Consell de Govern i després es van fer enrere”.

Finalment, i amb la proximitat de l’1 de maig, Negueruela ha agraït el paper institucional dels sindicats de classe, els quals “han entès que aquests dies ens jugàvem la democràcia, el salari mínim, les pensions i la defensa de la política útil”.

Comments are closed