Cano: “La inclusió del factor d’insularitat als Pressupostos de l’Estat de 2022 demostren que la via política que sempre hem defensat funciona”

Els socialistes també celebren l’acord per tornar a apujar salari mínim interprofessional “perquè la recuperació ha de ser just i el creixement econòmic ha d’arribar a tothom”

La Portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha considerat “una molt bona notícia” l’anunci fet per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en el Debat de Política General de la inclusió del factor d’insularitat als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022.

“Aquest fet demostra que la via que sempre hem defensat, que és la via política, de la negociació i del treball de fons, prudent i rigorós és la via que funciona”, ha destacat Cano.

La socialista ha fet aquesta valoració després de la Junta de Portaveus parlamentaris, on s’ha fixat l’ordre del dia de la pròxima sessió, que estarà marcada pel debat i votació de les propostes de resolució dels grups derivades del Debat de Política General.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat 48 propostes de resolució, les quals perseguiran els objectius fixats pels socialistes per als pròxims mesos: consolidar la reactivació econòmica, la cohesió social i territorial, continuar amb la protecció dels treballadors i treballadores, enfortir els serveis públics i lluitar pels drets socials.

Recuperació justa i que arribi a tothom

D’altra banda, la socialista ha destacat les notícies que es varen conèixer ahir arran de la presentació dels informes de conjuntura econòmica del segon trimestre de 2021 per part del Govern de les Illes Balears i de CAEB, els quals “reafirmen que estam en el camí de la recuperació, a totes les illes i a tots els sectors”, ha emfasitzat Cano.

“A diferència de l’anterior crisi, de la qual vàrem tardar una dècada en sortir per culpa de les polítiques neoliberals i de retallades dels serveis públics, d’aquesta en sortirem abans, gràcies en aquest cas a les mesures de protecció adoptades pels governs progressistes d’Espanya i de les Illes Balears”, ha asseverat Cano, recordant que l’informe apunta que les Balears se situaran a finals de 2022 en nivell de creixement de 2019.

Relacionat amb això, Cano ha insistit en la importància que “la recuperació sigui justa”, motiu pel qual ha celebrat l’acord a què han arribat el Govern d’Espanya i els sindicats per tornar a apujar el salari mínim interprofessional des de l’1 de setembre, el qual ha elogiat que “hagi pujat com mai en poc temps”.

“Aquesta és una molt bona notícia, perquè és important que la recuperació sigui justa i que el creixement econòmic arribi a tothom, però també perquè es reforça el compromís del Govern de Pedro Sánchez d’acabar la legislatura amb un salari mínim que sigui del 60% del salari mitjà”.

PP i VOX, de la mà contra els drets de les dones

Finalment, Cano també ha lamentat “el trist paper” de l’eurodiputada del PP Rosa Estaràs no donant suport al Parlament Europeu a una política europea comuna contra la violència de gènere.

“El PP balear hauria d’aclarir si està d’acord amb aquesta deriva reaccionària contra els drets de les dones i contra els drets de les persones LGTBI; els convidam a amollar la mà de l’extrema dreta, perquè l’equidistància, lluny de combatre la violència, l’empara”.

Comments are closed