El Parlament aprova una iniciativa socialista per impulsar l’FP dels sectors mediambiental, de la bioeconomia circular i de les energies renovables

Aquesta iniciativa s’aprova només dos dies després que el Govern demostri la seva aposta per la Formació Professional amb la presentació de segon pla integral d’FP 2022-2025, que duplica la inversió del primer pla 2018-2021

La Comissió d’Educació, Recerca i Cultural del Parlament ha aprovat, amb l’únic vot en contra de la ultradreta, una iniciativa socialista per fomentar la Formació Professional dels sectors mediambiental, de la bioeconomia circular i de les energies renovables.

El diputat impulsor és el socialista Joan Ferrer, qui ha recordat que “ens trobam davant un paradigma de canvi de model cap a un de totalment sostenible”, i que per afrontar-lo calen iniciatives que permetin aquest canvi a través d’una ocupació de qualitat i la creació d’oportunitats.

En aquest sentit, el socialista ha destacat que “una peça fonamental per sensibilitzar i educar els ciutadans és el sistema educatiu”, per la qual cosa es fa necessari “crear plans educatius en aquesta direcció i projectes on generar idees i empoderar els principals agents”, com per exemple el Centre d’Innovació i Formació Professional de les Illes Balears.

El diputat també ha mencionat algunes dades interessants de l’Organització Internacional del Treball (OIT), com per exemple que la consecució dels Acords de París per a la reducció d’emissions generaran 24 milions de llocs de feina i altres 6 gràcies a l’economia circular. D’aquí la importància de comptar amb treballadors preparats i qualificats, sense els quals la transició no serà possible.

“La conscienciació sobre la preservació del medi ambient és cada vegada major”, ha apuntat Ferrer, alhora que ha recordat que “els consumidors reclamen que els productes es facin amb un tractament respectuós amb l’entorn”

Ferrer ha emfasitzat que actualment ja hi ha en marxa diversos cicles superiors relacionats amb les energies renovables i l’eficiència energètica, que s’està formant els docents de Formació Professional en aquests coneixements.

També cal recordar que el II Pla Integral de Formació Professional 2022-2025, presentat aquest dimarts i amb una inversió que duplica el primer Pla, incrementa l’oferta integrada d’FP i impulsa l’FP dual intensiva amb la creació de set nous centres integrats.

Comments are closed