El PSIB-PSOE recorda que la gestió sanitària del PP a les Balears consisteix en tancar centres assistencials i acomiadar a professionals

El secretari de Salut del PSIB-PSOE, Nacho García, ha recordat que “el model del Partit Popular és el d’acomiadar personal, el del copagament, i el de tancar centres sanitaris, mentre que el Partit Socialista fa feina per un sistema sanitari púbic, universal, gratuït, accessible, equitatiu i de qualitat

El secretari de Salut del PSIB-PSOE, Nacho García, ha criticat que el Partit Popular de les Balears parli de “fracàs” en la gestió sanitària del Govern quan “ells tancaren desenes de centres assistencials i acomiadaren milers de professionals sanitaris” la darrera vegada que governaren. García, ha afirmat que “en contraposició al model del PP, el Partit Socialista sempre ha apostat per un sistema sanitari públic, gratuït, accessible, equitatiu i de qualitat”.

García ha explicat que “amb el Govern de Francina Armengol s’ha incrementat el pressupost de Salut fins als 2.233,8 milions d’euros, és a dir, 917 milions d’euros més que al 2015”.

“Aquestes xifres se traslladen en fets i per això hi ha actualment 5.036 professionals més que al 2015; es construeix el nou Son Dureta, el nou Verge del Toro, es duplica la superfície de l’Hospital de Manacor i s’inverteixen 500 milions d’euros en la millora, reforma i construcció de nous centres de salut i hospitals” ha expressat el secretari de Salut socialista.

García ha manifestat “el govern de Francina Armengol ha tornat drets als treballadors, millorat les seves condicions laborals, i millorat les infraestructures sanitàries”.

Gestió sanitària del Partit Popular

Nacho Garcia ha aprofitat també per recordar la nefasta gestió del PP quan va governar perquè “trituraren” el sistema sanitari públic i, per tant, “els hi hem d’atribuir aspectes molt negatius a la seva gestió”. Per exemple ha insistit que “acomiadaren 1.400 professionals, congelaren les condicions laborals dels treballadors, tancaren 80 centres de Primària els horabaixes i no varen invertir ni un sòl euro per millorar les infraestructures”.

El secretari de salut del PSIB-PSOE ha dit que “a més de l’aposta del PP pel tancament dels hospitals del Joan March, de l’Hospital General, l’abandonament de Verge del Toro i de Son Dureta també varen fer pagar per la sanitat, pels pagaments i per la targeta sanitària a més de llevar-li a 26.000 persones de les Illes Balears”.

Per acabar, Nacho Garcia ha afirmat que “tot això demostra que volien i volen desmuntar el sistema sanitari i fer que la sanitat de qualitat estiguis a l’abast d’uns privilegiats”.

Comments are closed