El PSIB-PSOE demana al PP que deixi de donar suport a les iniciatives de la ultradreta que només pretenen traslladar a la societat el seu odi i ganes de confrontació

La majoria de grups parlamentaris han tombat en Junta de Portaveus la sol·licitud de compareixença del conseller d’Educació, a petició de Vox, per informar del cas de La Salle de Palma, i que ha comptat únicament amb el vot a favor del PP

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat al PP que deixin de donar suport al Parlament a les iniciatives de la ultradreta de Vox que només pretenen “traslladar a la societat el seu odi i les seves ganes de confrontació”, com estan fent amb el cas de La Salle de Palma, atacant la comunitat educativa i creant un clima de confrontació i crispació.

“Feim una crida al PP perquè deixin de donar suport, amb el seu silenci, la seva equidistància o el seu vot a favor, d’iniciatives de Vox que l’únic que volen és traslladar odi i crear confrontació social”, ha demanat Costa després que la Junta de Portaveus rebutjàs la petició de compareixença del conseller d’Educació Martí March en relació amb el cas del col·legi palmesà, i a la qual només ha donat suport el PP.

Així, la socialista ha reiterat que “nosaltres no participarem d’aquest espectacle vergonyós de traslladar al Parlament i a la societat l’odi de la ultradreta”, i ha refermat el suport del seu grup parlamentari amb la professora i tota la comunitat educativa.

“Espectacles vergonyosos i debats poc edificants com aquest no ajuden la convivència”, ha insistit Costa, acusant la ultradreta d’intentar encomanar a la resta de partits i a la societat el seu odi. “Feim una crida al PP perquè es desmarqui i no es deixi arrossegar al fang amb l’actitud de Vox”, ha dit.

La portaveu parlamentària ha relacionat aquest fet amb un altre de molt greu, com és “la utilització política de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, que té l’únic objectiu de crear polèmica i desgastar els governs d’Espanya i de les Illes Balears”, ha explicat Costa, recordant que “el PP mai no ha tengut en compte allò que era principal d’aquesta qüestió: la protecció de les menors”.

En aquest sentit, la socialista ha recordat que tant PP com Vox no varen voler participar de la Comissió d’Experts del Consell de Mallorca per millorar la protecció de les menors.

“No és casualitat que s’autoexcloguessin de fer feina rigorosa per donar una solució al problema i que, a la vegada, impulsin una comissió polititzada per part de la seva presidenta, Dolors Montserrat, que és del PP”, ha emfasitzat Costa.

Ple del Parlament: llei de lleure i PNL pel Dia Mundial de la SIDA

Pel que fa al pròxim ple del Parlament, que serà el dilluns dia 5 de desembre, Costa ha anunciat que els socialistes votaran a favor de l’aprovació de la llei de lleure educatiu per a infants i joves, que té per objectiu garantir l’aprenentatge lligat a l’oci, especialment en els primers anys de vida.

També es debatrà i aprovarà en la cambra autonòmica una Proposició No de Llei impulsada pel diputat socialista de la coalició progressista per Formentera, Antonio Jesús Sanz, per demanar que s’incrementi la investigació i la recerca en la lluita contra la SIDA i per combatre la discriminació que encara pateixen moltes persones per mor d’aquesta malaltia.

Comments are closed