Homs denuncia les irregularitats del PP a la Comissió de Peticions de Parlament Europeu amb l’únic fi d’atacar els governs d’Espanya i de les Illes Balears

Homs: “Els grups d’esquerres hem abandonat la votació perquè ha quedat demostrat que s’han comès irregularitats i que la presidenta de la comissió, Dolors Montserrat, l’ha utilitzada amb l’únic fi d’atacar els governs d’Espanya i Balears”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha criticat la “politització” i les “irregularitats” durant tot el procés de la missió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que ha elaborat un informe sobre la situació de l’explotació sexual infantil i adolescent a menors tutelades a Balears.

Homs ha fet aquestes declaracions després que els grups polítics de l’esquerra – S&D, Greens i The Left- abandonassin la comissió abans de la votació de l’informe definitiu de la missió.

No han votat en senyal de protesta, perquè “ha quedat demostrat que s’han comès irregularitats, que no haurien d’haver succeït, però que passen perquè la presidenta de la comissió, Dolors Montserrat (PP), l’ha utilitzada amb l’únic fi d’atacar els governs d’Espanya i Balears”.

La socialista també ha insistit en el fet que tota la missió ha estat “polititzada des del principi”, una qüestió que ha considerat “molt greu”, atès que tractava un tema molt sensible. També ha insistit en el fet que s’ha abandonat la sala “per no formar part d’aquest espectacle ni ser còmplices de les irregularitats del PP en la Comissió de Peticions”.

Homs ha denunciat que, entre altres irregularitats, es va permetre participar de la missió a la presidenta de la comissió tot i no ser-ne membre. “Va aparèixer sense avisar i amb el vistiplau del cap de la Delegació, llevant temps a altres oradors”, ha explicat Homs, asseverant que, amb aquest fet, Dolors Montserrat “va violar les normes que com a presidenta de la comissió hauria de protegir”.

A més d’aquesta irregularitat, Homs ha assenyalat que el cap de la delegació, diputat del Partit Popular Europeu, va excloure els socialistes de la possibilitat d’arribar a un acord, eliminant-los de les llistes de distribució de correus electrònics i cancel·lant les reunions per negociar, les quals mai no es varen produir.

“Se’ns ha deixat fora de tot en tot moment”, ha denunciat Homs, qui també ha explicat que els socialistes han sol·licitat un informe jurídic per aclarir totes aquestes irregularitats.

Homs també s’ha fet ressò de la intervenció de la portaveu del grup Greens, qui ha denunciat els fets ocorreguts en aquesta missió. “La portaveu d’Els Verds és membre de la Comissió de Peticions des de 2008 i ha dit en la seva intervenció que mai no havia vist res semblant en aquesta comissió, i això demostra que el que reivindicàvem els socialistes sobre aquesta missió era una realitat”.

“Esperam que finalment tot es pugui aclarir i posar el focus en ajudar les víctimes, i no en exposar-les”, ha dit Homs, qui ha acusat el PP d’utilitzar d’una manera “roí i lamentable” temes tan greus com aquest només per tapar “que no tenen programa ni idees per a les Illes Balears”.

Comments are closed