El PSIB-PSOE nomena els coordinadors de la Conferència Política i del Comitè Electoral i es fixa com a objectiu tornar a guanyar les eleccions el 2023, revalidant la majoria progressista a Balears

La Comissió Executiva permanent dels Socialistes de les Illes Balears ha elegit a Iago Negueruela com a coordinador de la Conferència Política i a Cosme Bonet com a coordinador del Comitè Electoral

La Comissió Executiva permanent del PSIB-PSOE s’ha reunit aquest dimarts per aprovar els coordinadors de la Conferència Política, un procés reflexiu i d’escolta activa de la ciutadania de les Illes Balears; el Comitè Electoral, l’òrgan encarregat de la direcció i coordinació de tota la precampanya i campanya electoral de cara el maig del 2023, i l’Oficina de la Candidata. “L’objectiu dels Socialistes és tornar a guanyar les eleccions i revalidar la majoria progressista de Balears”, ha assegurat Cosme Bonet, el secretari d’Organització del PSIB-PSOE i coordinador del Comitè Electoral.

D’aquesta manera, Bonet ha volgut posar en valor que “el PSIB-PSOE afronta el 2023 amb les fites molt clares, ja que començarem l’any amb el debat del projecte polític que volem presentar a la ciutadania de les Illes Balears pels propers anys amb una Conferència Política”, i hi ha afegit que “tenim, també, un lideratge clar com és el de la nostra Secretària General i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que revalidarà la presidència”.

La Conferència Política estarà coordinada pel secretari d’Idees i Projecte Polític, Iago Negueruela i començarà durant el primer trimestre del 2023. Bonet ha incidit que “la Conferència Política és una fita importantíssima no només per al nostre partit, sinó que també, per a la ciutadania de les Illes Balears, ja que és una fórmula per la qual donarem participació i escoltarem totes les propostes que ens arriben per part de la ciutadania de les Balears”.

Cal recordar que el Partit Socialista de les Illes Balears va fer la primera Conferència Política l’any 2015 i, després l’any 2019. “Les Conferències Polítiques que vàrem fer els darrers anys s’han acabat convertint en el programa que han aplicat els dos darrers governs progressistes liderats per la presidenta Francina Armengol”, ha exposat Bonet.

També, el socialista ha ressaltat que “volem continuar amb el nostre projecte polític per continuar transformant les Illes Balears, fent unes Illes més justes, més igualitàries, que garanteixin els drets socials de les persones i sota el lideratge de Francina Armengol”. “Posam en marxa tota la maquinària per fer front a la pròxima campanya electoral anomenant el Comitè Electoral i l’Oficina de la Candidata liderada per la secretària d’Estratègia Electoral i Acció Sectorial, Silvana González”, ha subratllat Bonet.

Proposta de resolució amb motiu del 25-N

La Comissió Executiva permanent del PSIB-PSOE ha aprovat una proposta de resolució amb motiu del Dia Internacional contra la Violència contra la Dona per ratificar el compromís ferm del PSIB-PSOE contra la violència de gènere, i en defensa dels drets de les dones, l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista i, també, per combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament política que negui o rebutgi les polítiques enfocades a la seva total erradicació.

Finalment, la proposta de resolució aprovada per la Comissió Executiva permanent del PSIB-PSOE dona suport al procés de renovació i actualització del Pacte d’Estat contra la violència de Gènere que s’està iniciant en el Congrés dels Diputats; a més de col·laborar amb les associacions de la societat civil que lluiten contra la violència masclista i treballes per la igualtat real entre homes i dones.

Comments are closed