El Parlament aprova una iniciativa socialista per seguir impulsant la cogovernança entre l’estat i les comunitats autònomes en la Conferència de Presidents

La Proposició No de Llei insta al Govern d’Espanya a consolidar aquest òrgan interinstitucional, i ha estat aprovada per tots els Grups Parlamentaris excepte VOX que ha votat en contra i Ciutadans que s’ha abstingut

La Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa del Grup Parlamentari socialista per instar al Govern d’Espanya a seguir impulsant la convocatòria de la Conferència de presidents i presidentes autonòmics de manera periòdica, i avançar en l’aprovació d’accions que tinguin com a principal objectiu la reconstrucció social i econòmica del país.

La iniciativa socialista, ha estat signada conjuntament amb el partit Unides Podem i ha comptat amb el suport de tots els Grups Parlamentaris a excepció de VOX que ha votat en contra i Ciutadans que s’ha abstingut. L’impulsor d’aquesta iniciativa és el diputat Joan Ferrer, qui ha exposat que el seu grup parlamentari entén que “la utilitat de la Conferència de Presidents i Presidentes s’ha vist reforçada durant la pandèmia, i així volem que segueixi sent en les pròximes convocatòries”.

“La creació de la Conferència de Presidents i Presidentes incorporà les relacions interadministratives com un instrument per abordar les grans polítiques públiques i sectorials del país durant la pandèmia i ha demostrat la seva utilitat”.

A més a més, el diputat socialista ha afegit que “aquest òrgan és i ha de ser clau per la coordinació entre les comunitats autònomes i afrontar els seus assumptes comuns”. Finalment, el diputat socialista afirma que “el PP i VOX sempre voten en contra de tot el que és beneficiós per Espanya”.

Recursos addicionals

Comments are closed