José Hila demana al PP que torni a la centralitat i no derogui la llei de memòria democràtica de Balears, de la qual van votar a favor de la majoria d’articles

El senador socialista ha criticat al Senat que “el problema del PP no és només que governa amb Vox, sinó que governa com Vox i s’explica com Vox”.

El senador autonòmic per les Illes Balears, el socialista José Hila, ha demanat al PP “que torni a la centralitat de la qual s’ha allunyat” i no derogui la llei de memòria democràtica de les illes.

En una intervenció al Senat, durant el debat d’una moció socialista per demanar al Govern d’Espanya el reforç de la memòria democràtica, Hila ha destacat que “el problema del PP no és només que governa amb Vox, sinó que governa com Vox i s’explica com Vox”.

En aquest sentit, Hila ha explicat al Senat el cas de Balears, on el 2018 es va aprovar la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic pel Parlament, una normativa que “incorporava més de 100 esmenes del PP, qui va votar a favor de la majoria d’articles de la llei.

Després, ha recordat Hila, Vox va dir davant Sa Feixina que volia derogar aquesta llei, tenint en compte que el monòlit “ret homenatge als herois del creuer Baleares, responsable d’un crim de guerra, com va ser el bombardeig de la població civil que escapava de Màlaga i en el qual van morir milers de persones, en un fet que es coneix com La Desbandá”.

Ara, ha criticat Hila, “el PP i Vox no només no volen eliminar aquesta vergonya de la ciutat de Palma sinó que la volen declarar bé d’interès cultural”. De fet, el senador socialista ha recordat les paraules de l’històric militant socialista, Paco Ferrer, un dels nins bombardejats pel creuer Baleares, el qual deia “si tant els agrada el monòlit, se l’enduguin a casa seva”.

Per tot plegat, i davant la intenció del PP de derogar la llei de memòria democràtica, Hila ha demanat als populars que “tornin a la centralitat de la qual s’han allunyat i se sumin a retornar la dignitat i la memòria a les víctimes”, a la qual cosa ha afegit que “promoguin els principis de veritat, justícia, reparació i garantia de no repetició”.

Comments are closed