El PSIB-PSOE lamenta que “el PP hagi tornat a elegir el bàndol equivocat i hagi preferit posar-se del costat de l’extrema dreta homòfoba en lloc del costat dels Drets Humans”

El portaveu socialista, Cosme Bonet, ha demanat a la ciutadania “calma i confiança”, ja que la situació epidemiològica actual “no és comparable” a d’altres anteriors i “la recuperació va per bon camí”

El PSIB-PSOE lamenta que “el PP hagi tornat a elegir el bàndol equivocat i hagi preferit posar-se del costat de l’extrema dreta homòfoba en lloc del costat dels drets humans” i considera “intolerable” que la majoria de la delegació espanyola del PP a Europa, inclosa l’eurodiputada balear Rosa Estaràs, no hagin votat a favor d’una resolució per exigir a la Comissió Europea que bloquegi els fons europeus a Hongria per la seva llei homòfoba.

Així s’ha expressat la diputada del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, que ha demanat “parar atenció al fet que el PP espanyol, amb els seus vots, està dient que no vol aturar l’escalada d’LGTBIfòbia d’arreu d’Europa i que ha tengut a Espanya un episodi lamentable i dolorós”, en referència a l’assassinat del jove Samuel a A Corunya.

“La defensa dels Drets Humans és una qüestió que no hauria d’acceptar mitges tintes ni discursos diluïts: no hi pot haver posicions intermèdies”, ha denunciat Homs, criticant el desmarcatge del PP espanyol en una resolució pactada a la cambra europea amb el Partit Popular Europeu.

En aquest sentit, Homs ha destacat que “es fa evident que hi ha dos PP”. D’una banda, el PPE, “amb Von der Leyen dient prou d’LGTBIfòbia i aïllant l’extrema dreta” i, de l’altra, “el PP de Pablo Casado, que prefereix fer seguidisme d’una ultradreta que ha arribat a on ha arribat gràcies a la irresponsabilitat d’un PP que ha preferit vendre la seva ànima al feixisme per rascar poder”.

Finalment, l’europarlamentària ha acusat al PP balear de “mentir i prendre el pèl als ciutadans i als seus votants”, ja que defensen en la seva ponència “erradicar l’LGTBIfòbia amb les mesures que siguin necessàries”, però després “les seves paraules no es converteixen en fets”, com demostren amb aquesta votació.

“El PP no té alternativa de futur; ens volen vendre un nou PP, però a Europa trobam una Rosa Estaràs que es posa de perfil quan es tracta de defensar els Drets Humans”, ha exposat Homs, concloent que “Prohens vol liderar un PP que l’únic projecte de futur que té és tornar enrere 45 anys”.

Llei de llibertat sexual, pensions i temporalitat a la Funció Pública

D’altra banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha destacat “tres mesures fonamentals” aprovades aquesta setmana al Consell de Ministres, que evidencien “dues formes de governar: a través del BOE, com fa el Govern de Coalició, o a través de recursos al Tribunal Constitucional, com fa l’oposició”.

Sobre la llei de llibertat sexual, més coneguda com a “Llei del Sí és Sí”, Pons ha destacat “el canvi radical que suposa”, posant l’accent sobre el comportament dels agressors i situant el consentiment com a element clau de tota relació sexual.

Així mateix, Pons també ha destacat l’acord “des del diàleg social” per garantir el poder adquisitiu de les pensions que permetrà revalorar-les conforme a l’IPC i el Reial Decret Llei per reduir la temporalitat a la Funció Pública.

Situació a les Illes Balears: crida a la confiança i a la responsabilitat

Finalment, el portaveu del PSIB-PSOE i senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha demanat “calma, confiança, prudència i responsabilitat” a la ciutadania de les Illes Balears en relació a la situació epidemiològica actual.

Bonet, també, ha volgut ressaltar que “la situació actual no és comparable a altres moments, perquè hi ha dos elements que la fan molt diferent: la vacunació i la baixa pressió assistencial i hospitalària”. Així, Bonet ha exposat que si actualment hi ha 13 malalts a les UCI de les illes, en el pitjor moment de la pandèmia foren 180. Pel que fa a la resta de llits, avui en són 49 mentre el pic va estar en 270. “Res a veure”, ha emfasitzat Bonet.

Pel que fa a la reactivació, el socialista ha recordat que “va per bon camí” i que les “dades, que són molt bones, confirmen que la recuperació de les Illes impulsa la recuperació de tot l’Estat”. Ho ha dit en referència a les dades econòmiques que evidencien que aquest ha estat el tercer trimestre consecutiu de creixement a la Illes Balears.

Comments are closed