El PSIB-PSOE lamenta que el PP veti una declaració institucional per commemorar els dies en record a les víctimes i per a la memòria democràtica

Pilar Costa: “Tot i algunes manifestacions públiques en aquest sentit, el PP a l’hora de la veritat sempre es nega a fer els reconeixements institucionals que pertoquen”

El PSIB-PSOE lamenta que el PP hagi vetat una declaració institucional perquè el Parlament de les Illes Balears faci un reconeixement institucional dels dies 29 i 31 d’octubre com a dies en record a les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura franquista i en defensa de la memòria democràtica.

“Incomprensiblement, el PP s’ha negat a donar suport a aquesta declaració institucional”, ha explicat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, qui ha lamentat aquest vet després que el mateix PP s’ha manifestat recentment de manera contrària.

“Tot i algunes manifestacions recent en un sentit -en suport de la tasca memorialística-, a l’hora de la veritat, el PP sempre es nega a fer el reconeixement institucional que pertoca”, ha recordat Costa, assenyalant la “incoherència” d’aquest partit.

La declaració institucional també demanava instar el Govern a continuar reivindicant aquestes dues dates i a donar-ne difusió, atesa la seva “rellevància per a la memòria democràtica i com a garantia de no repetició” i per reconèixer “els homes i dones que varen lluitar i treballar activament per a la democràcia i la seva consolidació”.

Precisament, aquesta declaració institucional volia servir també d’homenatge a Aurora Picornell, les troballes de la qual es varen trobar a la fossa del cementiri de Son Coletes, tal com es va confirmar fa només uns dies.  Respecte d’aquesta troballa, Costa ha dit que, probablement, sigui “una de les notícies més importants de la legislatura, que justifica la feina feta els darrers anys pels governs progressistes”.

En aquest punt, la socialista ha volgut considerar aquesta fita com “un èxit de tota la societat”, a més de l’empenta política necessària, la socialista ha destacat “l’empenta de les associacions i dels familiars”. Finalment, Costa també ha aplaudit la decisió de l’Ajuntament de Palma de fer Aurora Picornell filla il·lustre de la ciutat, per a la qual cosa ha dit que espera el suport de tots els partits.

El ‘mantra’ del PP i la baixada massiva d’impostos

Costa ha carregat amb contra el ‘mantra’ del PP de la baixada generalitzada d’impostos. “Estam espantats que, després que hagi caigut el govern britànic per aprovar una proposta de baixada generalitzada d’impostos, en contra de totes les recomanacions dels organismes internacional, el PP encara insisteixi en allò que Europa clama per anar-hi en contra”.

Així, la portaveu socialista ha dit que espera que el PP “rectifiqui”, ja que “ni tan sols els conservadors europeus estan donant suport a aquestes mesures”.

També, Costa ha demanat al PP que canviï la seva estratègia “de dir ‘no’ a tot, perquè aviat podran votar els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 que inclouen, per primera vegada, el règim fiscal per a les Illes Balears que tant ha costat que arribi”.

Respecte d’això, la socialista ha dit que “no podem entendre que el PP se segueixi posant de perfil i amenaci amb no votar a favor d’una conquesta de tota la societat de les Illes, que ha estat lluitant tants d’anys perquè això sigui una realitat”.

Aprovació definitiva de la llei de Pactes Successoris

El Ple de Parlament aprovarà demà de manera definitiva l’anomenada com a Llei de Pactes Successoris. S’aprovarà per unanimitat, ja que es tracta d’una Proposició de Llei impulsada conjuntament per tots els grups parlamentaris i elaborada pel Consell Assessor en Dret Civil de les Illes Balears, al qual la portaveu socialista ha agraït la feina feta.

“Es tracta d’una llei que pretén consolidar els Pactes Successoris a les Illes Balears, amb la distinció corresponent per illes, i donar seguretat jurídica no només als beneficiaris d’aquests pactes, sinó també a tots els operadors jurídics que han de respondre-hi”.

Comments are closed