El Ple del Parlament aprova per unanimitat la Llei de Pactes Successoris de Balears, una iniciativa conjunta de tots els grups parlamentaris

Pilar Costa ha agraït la “feina intensa, rigorosa i decidida” del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears en l’elaboració del text que ha aprovat la cambra autonòmica

El Ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la Llei de Successió Voluntària Paccionada o Contractual de les Illes Balears, més coneguda com a ‘Llei de Pactes Successoris’. El text aprovat l’ha impulsat el Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears i els grups parlamentaris l’han traslladat a la cambra per a la seva tramitació i aprovació.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha agraït la feina “intensa, rigorosa i decidida” del Consell Assessor per assolir “la unanimitat en aquesta proposta que afecta totes les Illes Balears”.

Així, la socialista ha destacat que els pactes successoris han anat en augment els darrers anys, motiu pel qual es va considerar necessari impulsar una llei d’aquestes característiques.

“L’objectiu d’aquesta llei és donar més seguretat jurídica a totes les persones que volen avançar la seva herència en vida, però també als operadors jurídics que hi intervenen”, ha exposat Costa, fent incidència en el fet que l’objectiu principal és evitar-ne els litigis.

La norma, tal com també ha emfasitzat la portaveu, respectarà la compilació de les Illes Balears, dividida en diferents llibres. Així, per una banda, el text fa referència al Dret Civil de Mallorca i Menorca i, de l’altra, al d’Eivissa i Formentera.

Comments are closed