Javier Izquierdo: “Francina Armengol és un actiu molt important per al Partit Socialista i un exemple a seguir per a la resta de comunitats autònomes”

El Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, s’ha mostrat convençut que el maig de 2023 es revalidarà la presidència de Francina Armengol al capdavant del Govern de les Illes Balears

El Secretari d’Estratègia i Acció Electoral del PSOE, Javier Izquierdo, ha lloat la presidenta del Govern de les Illes Balears i Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, de qui ha dit que “és un actiu molt important per al Partit Socialista i un exemple a seguir per a la resta de comunitats autònomes”.

Izquierdo ha fet aquestes valoracions de la socialista amb motiu de la visita que ha fet durant dos dies a Mallorca per “preparar la maquinària electoral autonòmica i local”.

“Armengol és una presidenta que és un luxe, perquè representa amb dignitat la institució i perquè està preocupada per defensar els interessos dels ciutadans”, ha destacat Izquierdo, comparant la manera de fer política de la presidenta socialista amb el cas de la seva comunitat autònoma, Castella i Lleó.

La visita d’Izquierdo a Mallorca, durant la qual ha mantingut i mantindrà reunions amb membres de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE i també amb els equips electorals dels municipis d’importància estratègica de les Illes Balears -els de més de 20.000 habitants-, respon a un objectiu clar: “fer feina per tenir els millors resultats a les eleccions de maig de 2023”.

Respecte d’això, Izquierdo ha dit que “volem governs autonòmics i locals implicats i a l’alçada de la tasca que els correspon” i ha emfasitzat també que “els batles i batlesses, però també els regidors i regidors als equips de govern municipals i a l’oposició estan fent una feina fantàstica”.

“Ha estat molt fàcil perquè hi ha un equip humà d’enorme qualitat i enormement compromès amb els ciutadans”, ha explicat Izquierdo en relació amb aquestes reunions.

Izquierdo també és el membre de la Comissió Executiva Federal encarregat de l’organització dels actes del 40è aniversari de la victòria electoral del PSOE el 28 d’octubre de 1982.

“Aquesta efemèride demostra que la modernització d’Espanya no s’entén sense el PSOE i que no hi ha cap avanç rellevant per aquest país que no compti amb el segell del nostre partit”, ha exposat Izquierdo, abans de posar de relleu que “demà serà un dia d’orgull i celebració, però també d’agraïment a la ciutadania per haver-nos donat suport en tantes ocasions, fent que siguem l’únic partit que ha governat en totes les comunitats autònomes”.

Per la seva banda, el Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha agraït la visita d’Izquierdo, de qui ha explicat que no només és aquí “per recordar els bons moments viscuts” -en referència als 40 anys de la victòria de Felipe González- sinó també per “preparar els que viurem l’any que ve”.

En aquest sentit, Bonet ha explicat que en el període d’un mes el PSIB-PSOE haurà tancat els candidats i candidates als municipis de més de 20.000 habitants per a les eleccions de maig de 2023, després que ja s’hagin tancat les dels consells insulars i Govern de les Illes Balears.

“Estam amb la maquinària en marxa i amb unes expectatives que, mirant les tendències de les enquestes, ens donen molta seguretat per revalidar la presidència de Francina Armengol i també el poder insular i municipal que la ciutadania ens va confiar el 2019”, ha incidit Bonet.

Els Pressupostos Generals de l’Estat i el Règim Fiscal per a Balears

A més de qüestions de partit, els dos socialistes han valorat l’actualitat política, especialment les esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat que avui dijous es votaran al Congrés dels Diputats i les dades de l’Enquesta de Població Activa, que torna a situar les Illes Balears com “la locomotora de la creació d’ocupació a Espanya”, tal com ha ressaltat Bonet.

Respecte dels PGE, Izquierdo ha posat en valor “la perfecta simbiosi entre el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears” demostrada amb l’assoliment entre els dos executius per posar en marxa el règim fiscal per a Balears, “una lluita d’Armengol i del PSIB-PSOE durant molts d’anys”.

Per la seva banda, Bonet ha criticat que el PP “vagi en contra d’uns pressupostos que són els que més recursos destinen a les Illes Balears i que inclouen, per primera vegada, el règim fiscal”.

“Sabem que Prohens cercarà tot tipus d’excuses per justificar que hi voti en contra, però tendrà molt mal d’explicar als ciutadans, però especialment a les empreses i autònoms, que, després de tants d’anys de demanar el règim fiscal, ara hi voti en contra”, ha conclòs el socialista.

Comments are closed