Pons: “El PP i Prohens han demostrat que tenen dos discursos incompatibles: no es pot demanar més recursos i voler tombar els pressupostos de l’Estat”

Pons: “El PP i Prohens han demostrat que tenen dos discursos incompatibles: no es pot demanar més recursos i voler tombar els pressupostos de l’Estat”

Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 invertiran en les Illes Balears la xifra rècord de 3.971 milions d’euros i inclouen, per primera vegada en la història, la part fiscal del Règim Especial de la comunitat autònoma

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha criticat “els dos discursos incompatibles” del PP a les Illes Balears, després que la seva presidenta, Marga Prohens, hagi votat a favor de tombar els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, els comptes públics que més inversions en la història duran a la nostra comunitat autònoma.

Així, Pons ha reiterat que “no es poden demanar més recursos, exigir millors serveis, dir que defenses els interessos dels ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i, després, venir al Congrés i, sense cap tipus de rubor, donar suport a una esmena a la totalitat per tombar els pressupostos Generals de l’Estat que inclouen per a 2023 el Règim Fiscal de les Illes Balears”.

A parer del socialista, situacions com la viscuda avui a la cambra baixa, demostren “quin és el doble discurs del PP”. “Els interessos de Balears es defensen cada dia des del Govern mentre es malbaraten des d’aquests tipus de posicions com la que té Marga Prohens al Congrés dels Diputats”, ha censurat Pons.

Cal recordar que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 contemplen una inversió de prop de 4.000 milions d’euros per a les Illes Balears, la xifra més elevada de la història.

Aquesta suma inclou, un any més, el Factor d’Insularitat, previst en el Règim Especial de Balears i negociat per la presidenta Armengol amb el Govern d’Espanya.

A més, a més, els comptes públics que avui han superat una nova passa parlamentària també preveuen, tal com va anunciar el president Pedro Sánchez a principis de mes, la part fiscal del Règim Especial de la Comunitat Autònoma, una fita col·lectiva fruit d’anys de reivindicacions de tota la societat illenca i que suposarà un estalvi de més de 200 milions d’euros per a prop de 120.000 empreses i autònoms de les Illes Balears.

Comments are closed