Cano: “Lamentam profundament que el PP s’hagi desentès de la reactivació econòmica intentant boicotejar els fons europeus”

Els socialistes tornen a demanar explicacions a Company sobre “l’acte d’extrema irresponsabilitat” del PP en el seu intent de tombar al Congrés dels Diputats el decret llei dels fons europeus

El Grup Parlamentari Socialista ha expressat el seu més profund lament amb el PP per desentendre’s de la reactivació econòmica de les Illes Balears amb el seu vot en contra del decret llei dels fons europeus, “el qual ja va intentar boicotejar al Parlament Europeu i que ara ha intentat tombar al Congrés en un acte d’extrema irresponsabilitat del qual encara esperam una explicació”.

Així s’ha expressat la portaveu parlamentària. Sílvia Cano, qui ha recordat que es preveu que les Balears rebin més de 300 milions d’euros dels fons React-EU, essent la segona comunitat que més fons per habitant rebrà, per damunt de la mitjana estatal.

“El PP, de manera inexplicable, ha dit que no a l’arribada d’uns recursos que serviran de palanca per reactivar la nostra economia els pròxims anys, amb projectes educatius, socials, sanitaris o laborals”.

Tal com ha posat de relleu la portaveu, amb aquesta votació i després de renunciar a participar en el Pacte per a la Reactivació, “es confirma que el PP es desentén d’aquesta reactivació”. Un desmarcatge que “no ve de nou”, recordant que també es varen desentendre de la gestió sanitària de la pandèmia, “ridiculitzant o directament mostrant-se contraris a mesures que s’han demostrat fonamentals per salvar vides i evitar contagis”.

La socialista ha reiterat que per al PSIB-PSOE “és un escàndol que en la pitjor situació que han viscut les nostres illes en les darreres dècades, el PP només tengui l’objectiu de desgastar al Govern”, i que si per fer-ho “han de sacrificar uns recursos fonamentals, tant els és”, alhora que ha afegit que “esperam que la ciutadania prengui nota del seu tacticisme i de la seva concepció de l’interès general”.

Cano també ha demanat a Company que no “jugui a la confusió ni a generar angoixa” en la ciutadania amb la qüestió de la vacunació, recordant que les vacunes es lliuren a les comunitats en funció dels grups diana, i no de la població general i que, com va explicar la presidenta Armengol, a les Illes Balears tenim capacitat per posar 80.000 dosis setmanals quan arribin”.

“El protocol s’està seguint”, ha apuntat Cano, remarcant que els següents col·lectius seran el de persones més grans de 80 anys i les persones dependents i els seus cuidadors.

Suport a les mesures per frenar els contagis

Pel que fa a les mesures dictades per l’executiu per frenar els contagis, Cano ha exposat que tot i la duresa d’aquestes, s’ha demostrat que funcionen, com palesen les dades d’incidència a les Illes, especialment a Mallorca, on estan disminuint els contagis.

En aquest sentit, la socialista ha emfasitzat que “el fet que les restriccions funcionin ens ha d’encoratjar, com a societat, a complir-les estrictament perquè aviat puguem començar una desescalada pausada i tranquil·la per no fer cap passa en fals”.

Iniciativa parlamentària per impulsar la participació de la gent gran

Demà arrenca en el Parlament un nou període ordinari de sessions, que els socialistes comencen “amb força, amb ganes i amb les piles carregades per donar solucions a la ciutadania”.

En la sessió es debatrà i previsiblement aprovarà una Proposició No de Llei impulsada pel Grup Socialista per afavorir la participació de la gent gran en les institucions públiques i en les decisions que en aquestes es prenen.

L’objectiu d’aquesta iniciativa “és donar veu a la gent major a les institucions més properes a la ciutadania per atendre les seves necessitats més immediates, com a col·lectiu més colpejat per la pandèmia en mots d’àmbits”.

La iniciativa, que arriba en un moment en el qual el Govern d’Espanya ha apujat un any més les pensions -un 0,9% les contributives i un 1,8% les no contributives-, insta específicament a les administracions locals i insulars a establir un lloc de participació efectiva de gent gran i jubilada mitjançant la creació de Consells de Gent Gran a tots els municipis.

“Per a nosaltres, aquest és un col·lectiu prioritari que ha patit els efectes més durs per mor de la pandèmia i que esperam que aviat pugui viure una mica més tranquil gràcies a la vacunació”, ha conclòs Cano.

Comments are closed