L’eurodiputada Alícia Homs reivindica la llei turística balear al Parlament europeu

La parlamentària socialista ha rebut avui una delegació de la UGT de Balears i la resta de l’Estat i ha reivindicat el paper dels sindicats

Les eurodiputades socialistes membres de la comissió de Treball Alícia Homs, Estrella Durá i Lina Gálvez, han rebut avui a Brussel·les a una delegació del sindicat UGT. L’objectiu de la visita ha estat conèixer el paper del Parlament Europeu en la definició de polítiques socials, cada vegada més important.

Els representants d’UGT han mantingut una agenda de reunions intensa, de les quals destaca la trobada amb Nicolas Schmit, comissari de Treball. Amb Schmit han pogut debatre sobre iniciatives que, actualment, s’estan revisant, com la directiva sobre plataformes, la regulació de pràctiques dins de la UE o la directiva sobre protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició a l’amiant, entre altres.

També s’han reunit amb Iratxe García, presidenta del Grup parlamentari dels Socialistes i Demòcrates, i la resta d’eurodiputats del PSOE. Amb ells han pogut parlar del lideratge del Govern d’Espanya en la creació de polítiques socials i de treball capdavanteres (Llei Rider, Reial decret sobre Transparència Salarial o Ingrés Mínim Vital) i han analitzat les oportunitats i reptes de cara a la Presidència Espanyola del Consell de la UE, en el segon semestre d’enguany.

Lorenzo Navarro i Francisca Garí, secretari general i vicesecretària general d’UGT-Balears, han format part de la delegació i s’han pogut trobar amb l’eurodiputada balear Alícia Homs. Amb Homs, han pogut conversar sobre l’impacte de les polítiques socials a les Illes Balears en els últims anys, com són la Llei de Turisme,  la reforma laboral o les pujades del salari mínim interprofessional.

Homs considera que de Balears s’extreuen exemples que podrien servir per a altres regions europees: “la Llei de Turisme aprovada pel govern de Francina Armengol podria ser una referència per altres territoris turístics de la Unió, no només perquè millora les condicions de feina dels treballadors i treballadores del sector, sinó perquè segueix els objectius de la Estratègia Europea de Turisme Sostenible”.

Homs també ha volgut destacar les polítiques d’ocupació activa del Govern a través dels programes del SOIB, “que han estat destacats com a exemples de bones pràctiques en informes del Banc Mundial, com per exemple el SOIB Dona per a la inserció laboral de dones víctimes de violència de gènere”.

Comments are closed