El PSIB-PSOE aplaudeix el màxim històric d’ocupació assolit en el darrer trimestre del Govern de progrés

Les dades de l’INE publicades avui demostren la tendència de rècords en treballadors a les Illes aconseguida durant la darrera legislatura socialista.

L’INE ha publicat avui les dades de l’Enquesta de Població activa corresponents al segon trimestre de 2023, és a dir, a la mitjana dels mesos d’abril, maig i juny.

Pel que fa a les Balears el balanç és molt positiu, en sintonia amb les dades administratives d’afiliació a la TGSS i d’atur publicades cada mes, ja que l’ocupació assoleix un màxim històric amb 640.300 persones, la millor dada d’un segon trimestre de tota la sèrie històrica i només superada en termes absoluts per la dada del tercer trimestre de 2022.

L’evolució de l’ocupació a Balears no sols és molt positiva, sinó que l’arxipèlag continua liderant la creació d’ocupació a tota Espanya. Així, Balears és la segona comunitat on més creix l’ocupació respecte a fa un any, 4,55%, només darrere Canàries amb un  5,2%, i és pràcticament el doble que la mitjana espanyola, 2,88%.

Pel que fa a la qualitat de l’ocupació, continua l’impacte positiu de la Reforma Laboral i la taxa de temporalitat continua davallant, fins al 16,1% ja molt allunyada del 26% del segon trimestre de 2019.

Quant a les xifres d’atur, s’observa una substancial reducció de la xifra d’atur, que queda en 49.300 persones, el que suposa una reducció interanual del 21,3%, tres vegades més que a nivell estatal, 6,3%.

Per tant, una evolució molt positiva que deixa la taxa d’atur a les portes de la plena ocupació, 7,3%, abans d’arribar als mesos centrals de l’estiu. Cal anar 16 anys enrere, en plena bombolla immobiliària, per trobar una taxa d’atur lleugerament inferior.

En definitiva, unes dades de l’EPA que mostren la fortalesa de l’economia balear, amb un mercat de treball que millora en termes quantitatius i qualitatius i que suposa que el canvi de Govern s’ha produït, aleshores, amb una economia llançada i amb uns registres laborals que són els millors mai produïts en un traspàs de Govern.

Comments are closed