El PSIB-PSOE denuncia que la retirada de l’Impost de Successions suposarà 500 milions d’euros menys per als serveis públics aquesta legislatura

El PSIB-PSOE alerta que la reforma de l’Impost de Successions és una reforma clarament regressiva que beneficiarà sobretot als grans patrimonis.

Iago Negueruela: “aquestes mesures fiscals posen en perill serveis públics essencials com la sanitat o l’educació”.

El PSIB-PSOE valora la reforma fiscal del PP de populisme electoral, ja que s’aprova per decret sense aportar ni un informe econòmic que expliqui l’impacte que suposarà en els comptes públics.

El portaveu socialista, Iago Negueruela, alerta que ”les mesures incloses beneficien fonamentalment a les grans fortunes, i posen en perill els serveis públics essencials més valorats pels ciutadans i ciutadanes de les illes, com ara la sanitat, o l’educació”.

Amb aquestes mesures fiscals el PP genera un forat en el pressupost d’enguany i retorna a les illes a la senda del dèficit públic i el deute i posa en perill polítiques clau per a Balears. La urgència electoral fa que el decret inclogui greus errors tècnics, com discriminar il·legalment els no residents o afectar l’IRPF. 

Pel que fa a l’Impost de Successions, els socialistes alerten que és una reforma clarament regressiva: beneficiarà sobretot als grans patrimonis de més de 4 milions d’euros, que deixaran de tributar un 20%.

Per altra banda, el PSIB-PSOE creu que la rebaixa de l’Impost de Transmissions Patrimonials és una mesura clarament discriminatòria, de molt escàs impacte i d’eficàcia nul·la.

 

Designació de senador autòmic i nova diputada

Així mateix, en el plenari d’avui s’ha ratificat la proposta de José Hila com a nou senador autonòmic i ha estat aprovada la seva. Per altra banda, la socialista Silvia Cano ha pres possessió com a nova diputada.

Comments are closed