Cano: “Les mesures han permès a les Illes passar de ser la comunitat amb més incidència a ser una de les que menys casos tenen per cada 100.000 habitants”

La portaveu parlamentària ha recordat al PP que “ha triat males dates per parlar de corrupció”, després que ahir se sapigués que l’actual direcció nacional del PP, presumptament, va negociar amb Bárcenas perquè no destapàs el que sap i del començament avui del judici de la caixa B del PP

El Grup Parlamentari Socialista defensarà en el ple del Parlament de demà la gestió de la pandèmia a les Illes Balears durant la compareixença a petició pròpia de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, com una “gestió eficaç” que ha servit per “salvar vides i evitar contagis, lluitar contra la pandèmia sense escatimar recursos i avançar en el procés de vacunació”.

Així s’ha expressat la portaveu parlamentària socialista Sílvia Cano, recordant que la de demà serà la sisena vegada des de l’inici de la pandèmia que Gómez comparegui en seu parlamentària per retre comptes de la seva gestió, fet que demostra “la voluntat de transparència de la consellera”.

Cano ha valorat positivament aquesta gestió i, especialment, la presa de mesures per evitar nous contagis, unes mesures que tot i ser “dures i impopulars”, s’han demostrat eficaces, sobretot a Mallorca, on les xifres han baixat clarament, una tendència que a poc a poc s’està començant a traslladar a la resta d’illes.

En aquest sentit, ha destacat que les illes han passat de ser la comunitat amb més incidència a estar entre les tres que menys casos per cada 100.000 habitants tenen “gràcies a la responsabilitat de la ciutadania i la gestió d’un Govern que pensa a salvar vides”. No obstant això, ha incidit en la importància de seguir complint les mesures “per no tirar enrere l’aconseguit”.

Cano també ha volgut posar en relleu que l’executiu autonòmic no ha escatimat recursos en la lluita contra la pandèmia. Així, ha posat d’exemple que els pressupostos per a 2021 contemplen la partida més alta de la història en salut, que s’han contractat més de 900 nous professionals sanitaris des de l’inici de la pandèmia, que es compta amb 421 rastrejadors, que s’han fet cribratges massius en els quals s’han romput més de 900 cadenes de contagis i que s’han realitat més de 80.000 controls a ports i aeroports.

Unes actuacions que s’han vist afavorides per “l’enfortiment de la sanitat pública que ve realitzant el Govern des de 2015 i que ens ha permès afrontar la pandèmia més ben preparats que altres territoris”, ha destacat Cano.

Respecte del procés de vacunació, la portaveu ha recordat que ja s’han aplicat el 99,3% de les dosis rebudes i que ja s’ha completat la vacunació a les residències. Així mateix, ha remarcat que durant aquest mes arribaran a les illes 83.600 vacunes, les quals “ens permetran avançar de forma important en la immunització dels col·lectius més vulnerables”.

Pel que fa al compliment dels protocols de vacunació, Cano ha defensat que el llistat de persones a vacunar s’elabora sota criteris tècnics, no polítics i que cap càrrec no s’ha botat la cua. Si algú es vacuna fora dels protocols, els socialistes serem els primers a demanar responsabilitats”, ha expressat.

La socialista, en aquests termes, també ha volgut recordar que “el primer objectiu era blindar les residències, sense excepcions, per evitar morts i contagis” i que s’ha vacunat a personal tècnic que gestiona directament la pandèmia, el qual entra dins el protocol establert pel fet de fer feina en contacte directe amb usuaris de residències i malalts crònics, els quals, en cas de no vacunar-se, haurien suposat un risc per a la salut pública.

Finalment, la portaveu parlamentària ha tornat a lamentar que la gestió sanitària s’hagi fet sense l’ajuda del principal partit de l’oposició, un PP que “no volia mascaretes obligatòries, volia retardar l’inici del curs escolar, ha ridiculitzat les mesures posades en marxa i preferia salvar Nadal”, ha recordat, alhora que ha criticat que el partit que lidera Gabriel Company hagi passat “de voler fulminar l’Oficina Anticorrupció a emprar-la de manera interessada”.

De fet, respecte a això, Cano ha recordat al PP que “ha triat males dates per parlar de corrupció”, al·ludint a les presumptes negociacions de l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, amb la direcció nacional del PP perquè no destapàs el que sap i també al fet que avui ha arrancat el judici de la caixa B del PP.

“No hem escoltat Prohens, membre de la direcció nacional, ni Company dir res al respecte”, ha recordat la socialista, qui ha afegit que “el millor que li va poder passar a aquest país va ser una moció de censura que donàs pas a un Govern presidit per Pedro Sánchez per netejar les institucions de la corrupció sistematitzada i institucionalitzada del PP, un partit que necessita més anys d’oposició per regenerar-se”.

Comments are closed