El PSIB-PSOE demana a les institucions que continuïn sumant esforços i acords per desenvolupar totes les mesures de reactivació possibles

La Comissió Executiva ha aprovat una resolució sobre els fons europeus, “un instrument vital per a la reconstrucció de les nostres illes i sobre els quals ara haurem de treballar per desenvolupar-los

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual, en una reunió encapçalada per la presidenta de la formació, Bel Oliver, el portaveu i secretari d’Ocupació, Iago Negueruela i el secretari d’Acció Electoral, Vicenç Thomàs.

Una trobada en la qual el PSIB-PSOE ha aprofitat per demanar a totes les institucions “que continuïn sumant esforços i acords per desenvolupar totes les mesures de reactivació possibles, també les impulsades pels fons europeus que han d’arribar a les nostres illes”.

El portaveu de la formació, Iago Negueruela, ha destacat que les mesures impulsades pel Govern per frenar l’expansió de la pandèmia han funcionat i ara “s’hauran de començar les distintes desescalades de forma lenta i controlada, perquè les mesures adoptades són complexes però hem vist que funcionen, tot i que continuam tenint una situació sanitària complexa que mostra que les decisions preses són raonables”.

Davant això, Negueruela ha recordat que “des de les institucions s’han posat en marxa mesures d’acompanyament per a tots els sectors afectats per les restriccions, tant pel Govern de les Illes Balears com des de la feina conjunta amb tots els Consells Insulars i la FELIB, amb unes ajudes importants”.

Per al socialista “són un mínim d’ajudes que hem de continuar treballant amb tots els implicats per poder recuperar els sectors que més han patit i també avançar en la diversificació de la nostra economia”. Per això, des del PSIB-PSOE s’aposta perquè continuïn els acords que han d’afavorir totes les mesures de reactivació que siguin possibles.

Per a contribuir a la reactivació econòmica i social seran cabdals els fons europeus, sobre els quals la Comissió Executiva ha aprovat una resolució, amb la qual es destaca la importància d’aquests recursos “com a instruments vitals per a la recuperació de les nostres illes i que ara haurem de treballar per desenvolupar-los, des de la col·laboració público-privada per permetre la transformació de la nostra economia”.

En aquest sentit, Negueruela ha mostrat la seva sorpresa “pels intents del PP de bloquejar l’arribada d’uns recursos fonamentals per a les illes”, votant a Madrid en contra d’un decret que permetrà l’arribada d’aquests fons, per la qual cosa s’ha demanat “quin tipus d’oposició vol fer el PP”.

Negueruela ha criticat que “el PP a Balears no es suma a un Pacte de Reactivació en el qual hi ha organitzacions sindicals, empresarials, tots els consells fins i tot on governa el PP i partits de l’oposició”, a la qual cosa ha afegit que “el PP continua permanentment en el no, sense alternativa, sense propostes, sense mesures”.

L’única explicació que els socialistes troben a aquest fet, ha dit Negueruela, és que “volem tapar el cas més greu que s’ha d’abordar a nivell nacional com és el del finançament irregular del PP i les declaracions de l’extresorer popular, Luis Bárcenas”.

Per això, Negueruela ha considerat que el que hauria de fer el principal partit de l’oposició és “demanar perdó a tota la ciutadania, tornar els doblers que s’hagin pogut fer servir a través de caixes B i que dimiteixin tots aquells que han tengut la més mínima relació amb aquests fets, també els càrrecs actuals”.

En el cas de Balears, el portaveu socialista també els ha demanat “que es posin a fer feina en la reconstrucció de les nostres illes i que facin una oposició útil”.

Finalment, en relació amb el procés de vacunació, Negueruela ha destacat l’impuls que suposarà l’arribada de 83.600 noves vacunes aquest mes de febrer “per immunitzar als més vulnerables”.

Comments are closed