El PSIB-PSOE defensa l’efectivitat de les restriccions adoptades i remarca que “malgrat l’enrenou, la vacunació avança en els terminis establerts”

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat modificar la llei de cans d’assistència de 2014 per adaptar-la a les noves demandes i necessitats ampliant la tipologia de cans d’assistència.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha comparegut a petició pròpia davant el ple del Parlament per donar compte de la gestió de la pandèmia i informar sobre el procés de vacunació. De fet, és la sisena vegada que la consellera compareix en cambra parlamentària des que es va iniciar la pandèmia ara fa un any.

El diputat socialista Juli Dalmau ha valorat positivament la gestió de la consellera de Salut perquè “des de mitjans de desembre s’han anat incrementant les restriccions, amb mesures difícils i complexes que responen a la necessitat de garantir la salut de la població, però que són efectives, com s’ha demostrat”.

Per al socialista, l’evidència més clara d’això és que “també han pres aquestes mesures amb posterioritat a altres comunitats autònomes, tant de dretes com d’esquerres”. En qualsevol cas, les dades confirmen una davallada de la incidència acumulada, en només 15 dies, del 49% a Balears, amb un 54% menys a Mallorca i a Menorca, un 43% menys a Eivissa i un 56% menys a Formentera.

Dalmau també ha fet referència al procés de vacunació, destacant que “es preveu que aquest mes arribin a la nostra comunitat autònoma 84.000 vaccins, els quals ens permetran mantenir el procés de vacunació i continuar protegint els col·lectius més vulnerables de les illes, com ja hem fet amb els usuaris de les residències i els centres sociosanitaris”.

Tot i això, el diputat socialista ha assegurat que “resulta indispensable garantir l’èxit del procés de vacunació i que les residències i els centres sociosanitaris quedin blindats front l’entrada del virus, la qual cosa passa per vacunar a tothom que per la seva activitat pugui posar en risc la salut dels seus usuaris”.

En aquest sentit, Dalmau ha afegit que “per assegurar l’èxit de la vacunació, resulta cabdal ser implacable amb tots aquells casos que, clarament, es botin el torn de vacunació, per una banda, i totalment transparent en la justificació d’aquells casos que puguin generar més dubtes, per una altra”.

Mentrestant, Dalmau ha conclòs que “malgrat l’enrenou, veiem com la vacunació avança en els terminis establerts en el marc de la prescripció de les vacunes que ara mateix estam en disposició d’inocular”, tenint en compte que “avui s’inicia la vacunació de les prop de 4.500 persones considerades grans dependents a les Illes Balears”.

D’altra banda, el ple del Parlament ha aprovat per unanimitat modificar la llei de cans d’assistència de 2014 per adaptar-la a les noves demandes i necessitats ampliant la tipologia de cans d’assistència.

Fins ara tenien reconegut el dret a cans d’assistència les persones amb discapacitat visual, auditiva o de mobilitat. Amb aquesta modificació, aquest dret es fa extensiu a totes les persones que pateixin algun tipus de malaltia que pugui requerir l’auxili de cans d’assistència, com seria, per exemple, el cas de les persones amb espectre autista.

Tal com ha defensat la diputada socialista Beatriu Gamundí, “els cans d’assistència són bons companys per a les persones que viuen amb una discapacitat o malaltia crònica, a les quals aporten beneficis emocionals que contribueixen a millorar la seva qualitat de vida i que, en moltes ocasions poden salvar fins i tot la seva vida”.

Aquesta llei compta amb el suport de totes les forces polítiques i recull les noves demandes fetes per les entitats del Tercer Sector.

Comments are closed