El PSIB-PSOE considera una “molt bona notícia” l’aprovació en Consell de Govern dels pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2023

Els comptes públics per a l’any que ve seran els més alts de la història, amb més de 7.000 milions d’euros, un 11% més que el 2022

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha considerat una “molt bona notícia” que el Consell de Govern hagi aprovat avui dematí els pressupostos generals de la comunitat autònoma per a 2023, amb una previsió de més de 7.000 milions d’euros, la xifra més elevada de la història.

En paraules de la socialista, aquests comptes públics, que suposen un increment de l’11% respecte dels comptes d’enguany, “suposaran una millora del model productiu a les Illes Balears, apostant per la transició energètica, la mobilitat sostenible, el suport als sectors productius i també al camp de la recerca i la innovació”.

A més, a més, Costa ha ressaltat la important despesa social que contemplen els pressupostos, que destinaran el 60% a polítiques públiques de Salut, Educació, Serveis Socials, Ocupació i Habitatge.

D’altra banda, la portaveu socialista ha ressaltat els 110 milions d’euros del factor d’insularitat que també recull el projecte de llei, com també la part fiscal del règim especial de les Illes Balears.

En aquest punt, Costa ha criticat que el PP votàs en contra del règim fiscal al Congrés, amb l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat, que, afortunadament, va ser rebutja a la cambra baixa.

Aquesta esmena, a parer de la socialista, “va ser una irresponsabilitat” perquè hauria significat “no tenir en temps i forma la part fiscal del règim especial de Balears”.

Renovació del CGPJ

D’altra banda, Costa ha considerat una “molt mala notícia” que el PP rompés divendres passar les negociacions per a la renovació del Consell General del Poder Judicial, que duu quatre anys de retard.

Així, la socialista s’ha mostrat “preocupada” perquè “veim un PP que, quan sembla que agafa una línia d’actuació, es deixa dur per la part més ultra del partit i per les pressions de la dreta política, judicial i mediàtica”, provocant que es rompi amb els pactes assolits i amb les negociacions, ha censurat Costa.

Respecte d’això, la portaveu ha demanat al PP de les Illes Balears “que deixi d’estar desnortat, que agafi una via clara amb la seva posició i que no tengui un doble discurs”, en referència també al fet que a la nostra comunitat autònoma fan un discurs de suport a determinades polítiques, però que “les pressions que rep fan que acabi imperant la part més ultraconservadora del partit, i això no és bo”.

Comments are closed