Armengol: “Allà on governa el PP, milers de persones surten als carrers per defensar la sanitat pública, mentre a Balears tenim pau social gràcies al diàleg i l’acord”

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears ha fet costat al batle de Marratxí, Miquel Cabot, en el seu acte de presentació com a candidat a la reelecció, davant de més de 300 persones

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat la pau social al món sanitari que es viu a les Illes Balears gràcies al diàleg i l’acord, en contraposició a les manifestacions massives a territoris governats pel PP d’aquests dies passats.

“Els carrers de Madrid, Burgos i Santiago de Compostela es varen omplir de gent defensant el dret a una sanitat pública i de qualitat a tots els territoris”, ha exposat la socialista, recordant que això només passa “allà on governa la dreta”.

Armengol ha fet aquestes declaracions en l’acte de presentació de Miquel Cabot com a candidat a la reelecció de la batlia de Marratxí, que ha fet acompanyat de més de 300 persones, entre les quals també la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

“Aquí, a les Illes Balears, tenim pau social al món sanitari perquè tenim un govern i un equip que posa l’atenció a l’usuari en el centre de tot i que té capacitat de dialogar i pactar”, ha destacat Armengol, posant de relleu, precisament, aquesta “manca de diàleg i falta de respecte dels governs del PP cap als professionals sanitaris”.

En aquest sentit, la presidenta del Govern de les Illes Balears ha asseverat que “som socialistes perquè tenim molt clar que la sanitat és un dret de totes les persones” i que aquest s’ha de garantir des de les administracions públiques, motiu pel qual s’ha assolit l’acord amb els professionals sanitaris “reconeixent la seva excel·lència i des del respecte; aquesta és la gran diferència”.

Armengol també ha dit sentir-se orgullosa de tot el que hem fet per canviar les coses i de voler continuar governant per seguir transformant la vida de la gent a millor, a diferència de les dretes, que només volen governar pel poder. “El PP només dona d’eslògans buits de continguts, però no expliquen què farien si governen, perquè és radicalment el contrari que nosaltres, que estam apujant els salaris, protegint la gent i garantint els seus drets”.

La socialista ha dit això en referència, entre altres coses,  a la signatura de l’històric conveni d’hostaleria, però també al reconeixement dels drets de les persones trans i també al dret a l’avortament.

“Em sembla sorprenent que després de 13 anys, el PP no tengui clar encara que el dret a l’avortament és un dret”, i ha recordat que el fet de no haver llevat el recurs al Tribunal Constitucional demostra que la seva intenció era “tombar aquest dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, perquè sempre van en contra dels drets de la ciutadania”.

Miquel Cabot, candidat a la reelecció de la batlia de Marratxí

Armengol no s’ha volgut perdre l’acte de presentació de l’actual batle de Marratxí, el socialista Miquel Cabot, com a candidat a la reelecció. D’ell, la presidenta del Govern ha destacat que és “un luxe per al municipi” tenir-lo per a batle, i que és la “garantia de futur perquè Marratxí continuï avançant i transformant les coses a millor”.

A l’acte també ha intervingut la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell, Catalina Caldera, qui ha dit estar convençuda que Cabot continuarà essent batle de Marratxí.

“En Miquel Cabot és imparable, perquè té Marratxí, la seva gent i les seves necessitats al cap tota l’estona, i això es nota”, ha ressaltat la socialista. Cladera també ha emfasitzat “la visió moderna i avançada” de Cabot respecte del municipi i la capacitat de, juntament amb el batle de Palma, José Hila, connectar Marratxí amb la capital de l’illa, i la manera com ha estat devora la gent, els treballadors i les empreses durant tota la legislatura.

Per la seva banda, Miquel Cabot ha explicat als més de 300 assistents a la seva presentació els projectes “de present i de futur” que té per al municipi, motiu pel qual ha demanat que el 28 maig es torni a dipositar en ell la confiança que una majoria del municipi li atorgà el 2019 per “modernitzar un municipi que el 2015 era un total desconegut i amb un gran deute que vàrem aconseguir reduir a zero el 2018, fent possible més inversions que mai per a la nostra gent”.

“El 28 de maig podrem triar quin projecte de futur volem per al nostre municipi”, ha conclòs Cabot.

Comments are closed