El PSIB-PSOE alerta que el pacte de PP i Vox a Castella i Lleó “posa el rellotge de la democràcia espanyola 40 anys enrere” i demana a Prohens si ella també estaria disposada a pactar amb la ultradreta

Cosme Bonet: “El PP, de la mà d’un Núñez Feijóo que reivindica espais de moderació i centrisme, ha donat una passa inèdita a Europa donant entrada a l’extrema dreta al Govern de Castella i Lleó”

El PSIB-PSOE ha qualificat de “dia trist per a la democràcia” el dia d’avui, després de conèixer que PP i Vox han arribat a un acord per a l’entrada de l’extrema dreta al govern de Castella i Lleó i perquè Vox presideixi les Corts d’aquesta comunitat autònoma.

“Avui és un dia trist per a la democràcia, perquè el PP dona entrada a l’extrema dreta al Govern de Castella i Lleó”, ha declarat Cosme Bonet, Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, qui ha recalcat que aquest fet “posa el rellotge de la democràcia espanyola 40 anys enrere”.

Bonet també ha lamentat que Núñez Feijóo, després de reivindicar el PP com a un espai de moderació i centrisme, estigui fent “una passa inèdita” a Europa obrint les portes d’un govern regional a l’extrema dreta de Vox. “Ens demanam si aquesta és la moderació que Feijóo volia dur al PP”, ha insistit.

El socialista també ha expressat la seva especial preocupació perquè el pacte PP-Vox signifiqui un retrocés “en els drets i llibertats aconseguits en aquests 40 anys de democràcia”, alhora que ha recordat que Vox és un partit “obertament negacionista de la violència masclista, de la igualtat i de l’homofòbia i que converteix en enemic a tot aquell que no pensa com ells i no entra en els seus reduïts esquemes mentals”.

Bonet també ha interpel·lat directament Marga Prohens com a presidenta del PP de Balears. “Ens demanam si està disposa a pactar amb Vox, posar a Jorge Campos de president del Parlament, retrocedir en drets, eliminar la legislació que vetlla per la igualtat de la dona i del col·lectiu LGTBI o comprar l’agenda política educativa que sabem que té Vox per a les Illes Balears”.

Finalment, el també senador per Mallorca ha volgut deixar clar que el Partit Socialista “com ha passat sempre en la història, estarà enfront d’aquesta gent per defensar els drets de la ciutadania, les llibertats i les conquestes socials que hem aconseguit aquests 40 anys de democràcia; ens han tengut sempre enfront i ens hi continuaran tenint”.

Comments are closed