El PSIB-PSOE reivindica la necessitat del feminisme i posa en valor que més de 4 mil persones se sumessin a la lluita per la igualtat aquest 8 de març

Sílvia Cano: “Avui el PP i VOX han votat  en contra d’assegurar a les dones l’accés a un avortament legal i segur, han votat en contra de la llibertat de les dones de prendre decisions sobre el seu propi cos”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha reivindicat la necessitat i la urgència del feminisme, ara més que mai, i ha posat en valor que més de 4.000 persones sortíssim als carrers de Palma i se sumessin a la lluita per la igualtat entre dones i homes aquest 8 de març. Unes declaracions que ha fet despès de la Junta de Portaveus prèvia al Ple del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Cano ha expressat que “els i les socialistes no podem més que celebrar que el feminisme va recuperar ahir els carrers amb motiu del 8 de març, després de dos anys de quedar a casa per mor de la pandèmia”, i hi ha afegit que “vàrem poder veure moltes dones joves acompanyades de les seves padrines i homes que varen voler donar suport a la manifestació”.

Així mateix, la socialista ha recordat que “tots els drets que s’han aconseguit porten el segell dels governs progressistes, tant a Espanya com a les Illes Balears”. A més a més, ha incidit que “tenim un primer Pla de Conciliació, pioner a Espanya, per reduir la bretxa en els cuidats dels infants, però també de les persones dependents, que recauen, en immensa mesura en les dones”.

“Però, també, per reduir l’escletxa salarial que s’ha reduït en un 2% en dos anys i sembla que anem pel bon camí, conscients que encara queda molt per fer”, ha dit Cano qui també ha aprofitat per posar en valor que “les mesures com la reforma laboral, l’increment del salari mínim o les polítiques de formació i ocupació estan tenint un impacte positiu per a les dones”.

PP i VOX en contra de la llibertat de les dones

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha rebutjat públicament la votació conjunta que han fet el Partit Popular i VOX a la Comissió d’Assumptes Institucionals, ja que han votat en contra d’assegurar a les dones l’accés a un avortament legal i segur, votant en contra de la llibertat de les dones de prendre decisions sobre el seu propi cos”.

La socialista ha subratllat que “l’extrema dreta ha duit aquesta iniciativa a la Cambra, amb el suport del Partit Popular, per qüestionar els drets sexuals i reproductius de les dones, un dret que ja està consolidat com és el del dret a la interrupció voluntària de l’embaràs”.

Cano ha explicat que “en massa ocasions i en massa llocs del món, si no es té aquest dret, les dones queden condemnades a avortaments de manera clandestina, el que pot suposar, fins i tot, la mort de la dona”, i hi ha afegit “han deixat clar, una vegada més, que llibertat sí, però les justes i només les que vulguin ells”.

Dos Decret Llei es debatran al pròxim Ple

Pel que fa als assumptes que es debatran al pròxim Ple del Parlament de les Illes Balears, es debatrà i previsiblement s’aprovaran dos decrets llei de mesures urgents com és l’1/2022 perquè els consells de Menorca i Eivissa puguin compensar a les empreses de transport regular per les pèrdues que les hagi pogut ocasionar la pandèmia durant el 2021 per la pèrdua de passatgers.

La socialista ha remarcat que “aquestes compensacions eren una reclamació d’aquests dos consells insulars i que el Govern de les Illes Balears ha donat així resposta a les seves demandes, en el seu compromís de no deixar ningú enrere”.

Finalment, el decret llei 2/2022 per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears que dona compliment a la llei estatal 20/2021 de 28 de desembre per combatre la temporalitat en l’administració pública, reduint-la per sota del 8% i afavorir l’estabilització de places interines.

Comments are closed