El Parlament acorda demanar al Govern que augmenti el pressupost per a polítiques de benestar emocional i salut mental, a iniciativa socialista

La iniciativa també insta l’executiu autonòmic a desenvolupar projectes que impliquin el benestar emocional a través dels fons europeus i incorporant les places d’especialistes de la salut mental necessàries

La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista perquè el benestar emocional i la salut mental s’abordin des d’un model integral i que impliqui totes les parts que hi intervenen.

La iniciativa, en particular, demana al Govern que augmenti el 2022 el pressupost per a salut mental i que desenvolupi projectes que impliquin el benestar emocional a través dels fons europeus incorporant les places d’especialistes de la salut mental necessàries.

La impulsora de la iniciativa és la diputada Beatriu Gamundí, qui explica que per als socialistes el benestar emocional és una “prioritat de primera magnitud que ha de ser atesa de manera urgent”.

“L’adversitat associada a les conseqüències socioeconòmiques i la por al virus han tengut i seguiran tenint un impacte en el benestar emocional i la salut mental de les persones, i si les necessitats emocionals no es tenen en compte, poden esdevenir en una pandèmia silenciosa que pot causar danys greus”, destaca la diputada.

En aquest sentit, la socialista ha alertat que es preveu que un gran nombre de persones es puguin veure afectades de diferents maneres i que les necessitats de suport seran igual de diferents, motiu pel qual es fa necessari un abordatge del benestar emocional des de múltiples punts de vista.

D’ençà de l’esclat de la pandèmia, Gamundí ha destacat que des de l’Oficina de Salut Mental s’han posat en marxa diferents mesures per atendre les persones des del punt de vista del benestar emocional. Per exemple, amb un servei telemàtic d’atenció en salut mental, incrementant l’atenció específica a persones en situació d’exclusió i potenciant els equips d’Atenció i Prevenció del Suïcidi.

Així mateix, s’ha posat en marxa un servei d’atenció específic per a professionals de primera línia, s’han impulsat campanyes dirigides a la població general amb consells sobre com gestionar millor aquesta situació i s’ha reforçat la coordinació entre les administracions implicades en la gestió de la salut mental.

Comments are closed