El PSIB-PSOE aplaudeix l’avantprojecte de la llei estatal d’habitatge per anar “en la bona direcció per garantir la funció social de l’habitatge”

El pròxim Ple del Parlament votarà la modificació d’alguns punts de la Llei de Salut Pública amb l’objectiu de dotar el Govern “d’un instrument per poder actuar de forma urgent quan hi hagi una crisi sanitària”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat l’aprovació ahir en Consell de Ministres de l’avantprojecte de llei estatal d’habitatge perquè “va en la bona direcció per garantir la funció social de l’habitatge”.

Així s’ha referit la socialista en les declaracions posteriors a la Junta de Portaveus parlamentaris en referència a un text “que recull el que ja avançava la llei autonòmica d’habitatge per garantir la funció social de l’habitatge i que aquest sigui percebut com un dret”.

En aquest sentit, la socialista ha destacat “les passes endavant” que fa aquesta llei per “controlar als preus dels lloguers a les zones tensionades, ampliar el parc públic d’habitatge, incrementar la pressió fiscal sobre els grans tenidors i beneficiar els petits propietaris que lloguin els pisos a preus més assequibles”, a més de preveure mesures específiques per als joves.

Pel que fa a les Illes Balears, la portaveu ha destacat que a finals de legislatura, la nostra Comunitat Autònoma comptarà amb més de mil nous pisos de protecció pública, el que suposa un increment de més del 60% respecte del parc actual.

Projecte de Llei de modificació de la Llei de Salut Pública

D’altra banda i pel que fa al ple de la setmana que ve, Costa ha anunciat que els socialistes votaran a favor de l’aprovació del projecte de llei que modifica alguns punts de la Llei de Salut Pública.

En concret, Costa s’ha referit a aquesta norma, que va aprovar el Govern com a decret llei el mes de maig i que el Parlament acordà tramitar com a llei, com a “instruments per poder actuar de forma urgent quan hi hagi una crisi sanitària”.

“L’experiència de la COVID-19 ens ha fet actualitzar la normativa perquè mai no ens havíem trobat en una situació d’aquestes característiques”, ha exposat Costa, recordant que després d’un any i mig de pandèmia, “tenim molt més coneixement de les mesures que es poden prendre i de les condicions en què s’han de prendre”.

De fet, la socialista ha recordat que les mesures preses pel Govern en els moments més durs de la pandèmia “s’han anat ratificant per part de la justícia” i que aquesta nova llei “fa una passa més en la seguretat jurídica a l’hora de prendre decisions”.

Finalment, Costa ha emfasitzat que “les mesures que s’han pres, quan eren necessàries, han servit per controlar la malaltia”, recordant alhora que “les Illes Balears han estat la Comunitat Autònoma on s’han salvat més vides i menys excés de mortalitat per la COVID han patit”.

Comments are closed