El Parlament aprova una proposta conjunta de gairebé tots els grups per seguir impulsant el programa a través del qual els adolescents sahrauís poden cursar els seus estudis a Espanya

El projecte Madrasa, que funciona amb èxit a les Illes Balears des de 2002, posa a l’abast dels joves que viuen als camps de refugiats de Tinduf la possibilitat de formar-se a Espanya

El Parlament ha aprovat demanar al Govern que continuï impulsant el projecte Madrasa, a través del qual els adolescents sahrauís que resideixen als camps de refugiats de Tinduf poden formar-se acadèmicament i personalment a Espanya amb famílies que els acullen de manera temporal.

La iniciativa l’han elaborada de manera conjunta els  grups polítics que conformen l’Intergrup Pau i Llibertat per al poble sahrauí: Socialista, Popular, Unides Podem, Ciutadans, Més per Mallorca, El Pi – Proposta per les Illes, Més per Menorca i Gent per Formentera.

Aquest projecte posa a l’abast d’aquests joves la possibilitat de formar-se al nostre país sense perdre l’arrelament amb la seva cultura, llengua i família biològica. Els menors ingressen en el programa a partir dels dotze anys per incorporar-se a l’educació secundària i amb l’objectiu que desenvolupin tot el seu potencial acadèmic fins als estudis tècnics o superiors.

Tal com destaquen els grups impulsors de la iniciativa, “Madrasa és un pont vital perquè els joves sahrauís no es vegin empesos a abandonar els estudis per falta d’alternatives”, alhora que, mitjançant la convivència amb famílies espanyoles i la seva inclusió en el sistema educatiu espanyol, “se’ls ofereix oportunitats de futur que, d’una altra manera, no podrien tenir”.

Aquest programa, incideixen, es construeix “des de la convicció que totes les persones, també les que pateixen per les guerres o els desplaçaments, tenen dret a l’educació i a un desenvolupament professional que els permeti llaurar-se un projecte de vida”.

A les Illes Balears, el projecte Madrasa funciona des de 2002 i l’entitat que el gestiona és l’ONGD Escola en Pau. A la vista dels bons resultats, els grups impulsors de la iniciativa consideren que ha de continuar en marxa, millorant i creixent, motiu pel qual es fa necessari que les administracions illenques continuïn implicant-se en el seu desenvolupament.

Recursos addicionals

Comments are closed