Pere Joan Pons: “El 28 d’abril sortim a ser la primera força perquè tenim l’aval de la gestió feta a Espanya i a les Illes Balears”

El secretari general del PSOE i candidat a la presidència del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, participarà el 17 d’abril en l’acte central de la campanya, al llarg de la qual també participaran Dolores Delgado, Pedro Duque i Reyes Maroto

El Partit Socialista està “preparat per la campanya” i el 28 d’abril sortirà a ser “la primera força, perquè tenim l’aval de la gestió feta a Espanya i a les Illes Balears”, ha exposat el candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats Pere Joan Pons en l’acte de presentació de la campanya de les generals, una campanya que els socialistes plantejaran “en positiu i amb propostes, des de la moderació i el diàleg”.

L’acte central de la campanya dels socialistes serà el dimecres 17 d’abril i comptarà amb la participació del secretari general del PSOE i candidat a la presidència del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez. Al llarg de la campanya també visitaran les Illes Balears la ministra de Justícia, Dolores Delgado, el ministre de Ciència, Pedro Duque, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Pere Joan Pons ha aprofitat per recordar que “en 10 mesos de govern de Pedro Sánchez hem fet més que en 7 anys de Rajoy” i ha destacat la necessitat de la reforma del sistema de finançament” i de tenir uns Pressupostos Generals de l’Estat “el més aviat possible i el més socials possible”.

En aquest sentit, Pons ha volgut enviar un missatge als ciutadans i ciutadanes progressistes de les Illes Balears perquè es mobilitzin de cara al 28 d’abril i el 26 de maig. “No hi ha res guanyat ni consolidat”, ha dit el candidat socialista.

A l’acte també ha participat Cosme Bonet, candidat al Senat per Mallorca, qui ha insistit en la necessitat de reformar la institució perquè “passi a ser una institució que impulsi amb més força les polítiques que proposarà el govern de Pedro Sánchez i evitar el bloqueig del PP, que ara només cerca interferir amb les propostes de les Comunitats Autònomes”.

Respecte d’això, Bonet ha alertat dels “missatges recentralitzadors del PP” i ha defensat la feina feta a la cambra baixa pel senador socialista Xisco Antich. “Si hi ha hagut un senador que ha defensat els interessos de les Illes Balears aquesta legislatura ha estat ell” i de la feina feta en el Congrés i la presidència del Govern.

“Els socialistes hem demostrat que podem tenir un país més tolerant, més plural i en el qual es respectin els drets de tothom i allò que hem construït en 40 anys de democràcia”, ha conclòs Bonet.

Per la seva banda, Susanna Moll, candidat al Senat per Mallorca, ha ressaltat el vessant “social, feminista i de diversitat cultural i lingüística” del projecte socialista i ha insistit en la importància cabdal d’aquestes dues cites amb les urnes: “ens jugam retrocedir o avançar” com a societat. “El partit socialista té el projecte i les persones per garantir que puguem avançar en tots els drets que alguns ens volen robar”, ha asseverat Moll.

La força de la campanya electoral

Tal com ha explicat la secretària d’organització del PSIB-PSOE i coordinadora electoral, Silvana González, els socialistes afronten “la campanya amb il·lusió, força i amb la convicció de la feina ben feta”.

Pel que fa a l’organització de la campanya, González ha explicat que s’hi implicarà tota la militància “perquè som un partit unit i fort” i ha anunciat que el 28 d’abril seran 1.500 els apoderats i apoderades a les taules electorals de les illes.

“Volem fer arribat el nostre missatge de mobilització a tota la ciutadania i ho farem des de tots els canals possibles: actes territorials, sectorials, trobades i reunions, porta a porta, en els mercats i també a les xarxes socials”, ha conclòs González.

Comments are closed