El PSIB-PSOE celebra l’èxit de la seva Conferència Política, la qual recull “més de 300 propostes per avançar en drets i progrés social”

El dissabte 13 d’abril serà el torn de la Conferència Política insular, en la qual s’espera que participin més de 250 persones i entitats de tots els sectors, posant el focus en els serveis socials, habitatge, mobilitat, envelliment actiu i feminisme

El PSIB-PSOE valora molt positivament la Conferència Política celebrada aquest cap de setmana i en la qual s’han recollit “més de 300 propostes per avançar en drets i progrés social”, ha explicat Iago Negueruela, coordinador d’una trobada que ha comptat amb la participació de més de 1000 persones, més de 130 entitats i les 67 agrupacions socialistes de les Illes Balears.

En total s’han presentat més de 200 esmenes, que s’han debatut i s’han incorporat al document final, que s’ha aprovat per unanimitat.

El resultat, ha explicat Negueruela, demostra que “el partit socialista té un projecte viu, participat, treballat, consensuat i dialogat amb la societat, per la qual cosa podem dir que no és només un projecte del nostre partit, sinó de tota la ciutadania”.

El document final de la Conferència Política, ha emfasitzat el coordinador, “dóna resposta als principals reptes del futur” i situa el PSIB-PSOE com “el partit que millor resposta pot donar als problemes de la gent”.

En aquest sentit, Negueruela ha destacat alguns dels compromisos dels socialistes per als pròxims anys, que posen el focus en l’habitatge, la mobilitat i l’educació, i sempre amb la sostenibilitat com a eix vertebrador de les polítiques econòmiques i socials.

Per una banda, “entenem l’habitatge com un dret bàsic, amb el qual no es pugui seguir especulant”, ha dit Negueruela, qui ha insistit en el fet que “ara que la maquinària està en marxa no podem tornar al PP de Company, que va deixar l’habitatge públic fet un solar o convertit en hotels de luxe”.

D’altra banda, l’etapa 0-3 anys serà entesa com una etapa educativa, per això “el nostre compromís és que sigui gratuïta i universal”.

Pel que fa a mobilitat, “afavorirem el transport públic enfront del privat i durem a terme projectes ambiciosos com el tramvia de la badia de Palma” cap a l’aeroport.

Conferència Política insular

El dissabte 13 d’abril serà el torn de la Conferència Política de la Federació Socialista de Mallorca, que posarà les bases per al projecte socialista per al Consell de Mallorca i per als ajuntaments de l’illa i en la qual està prevista la participació de més de 250 persones i entitats, ha exposat Marc López, coordinador de la trobada.

Pel que fa al projecte municipalista, que marcarà les línies polítiques mestres per als ajuntaments, López ha explicat que es pren el testimoni de la trobada autonòmica i posarà l’èmfasi en l’habitatge, la mobilitat, la igualtat i la sostenibilitat econòmica i social.

Respecte del projecte socialista per al Consell de Mallorca, Javier de Juan, vicecoordinador de la trobada, ha posat de relleu que “volem que el Consell de Mallorca sigui una institució de serveis públics”, ja que “està en l’ADN socialista la igualtat de drets i oportunitats perquè ningú no quedi enrere quan parlam de futur”.

“El futur es guanya des de la proximitat, per això els socialistes ens oposam completament als plantejaments de recentralització de competències perquè al darrera només hi ha privatització de serveis”, ha dit de Juan.

Temàtiques com el procés d’envelliment, la cultura i l’esport com a instruments de cohesió social i inclusió, la diversificació del turisme, la mobilitat dimensionada o potenciar la cooperació del Consell de Mallorca amb els ajuntaments i entre els ajuntaments mateixos seran debats destacats en la conferència política dels socialistes de Mallorca.

Comments are closed