El PSIB-PSOE celebra la convalidació de la bonificació del 50% per als fixos discontinus malgrat el vot en contra del PP

El reial decret llei que ho regula s’ha convalidat avui entre una sèrie de mesures socials promogudes pels socialistes i entre les quals també figura l’ampliació del permís de paternitat i el subsidi per als majors de 52 anys

La Diputació Permanent del Congrés, de la qual n’és membre el candidat del PSIB-PSOE a les eleccions generals, Pere Joan Pons, ha aprovat avui una sèrie de decrets llei socials que afecten les Illes Balears amb el vot en contra del PP.

Pons ha qualificat de “bona notícia” la convalidació d’aquests sis decrets llei socials, tot i que ha lamentat que, “malauradament, hagi estat amb el vot en contra del Partit Popular”, ja que es tracta de “mesures que milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Els decrets llei convalidats són, en la seva majoria, de marcat caràcter social i contemplen mesures per lluitar contra la precarietat laboral o la igualtat entre homes i dones.

Destaca, per exemple, la posada en marxa de la bonificació del 50% per als fixos discontinus, que afecta 60.000 treballadors i treballadores de l’hoteleria i el sector turístic de Balears, i la recuperació del subsidi per a aturats majors de 52 anys.

Pel que fa a la igualtat, aquestes mesures també contemplen l’ampliació del permís de paternitat, fent possible que s’avanci en corresponsabilitat.

Facilitar l’accés a un habitatge de lloguer assequible, ampliant els contractes de lloguer de tres a cinc anys i establint l’IPC com a sostre de l’actualització anual del preu del lloguer, i permetre als ajuntaments de les Illes Balears invertir el superàvit de 2018 en millores i serveis han estat dues més de les mesures aprovades avui, totes amb el vot en contra del PP.

Comments are closed