Pere Joan Pons: “Abstenir-se el 10 de novembre és el mateix que votar la dreta i l’extrema dreta”

Els candidats a Corts Generals han participat en una assemblea amb militants i simpatitzants de Calvià davant els quals han destacat que combatre l’abstenció el 10 de novembre és “la nostra major responsabilitat”

Els candidats al Congrés dels Diputats i del Senat per Mallorca, Pere Joan Pons i Cosme Bonet, han participat en una assemblea informativa organitzada per l’Agrupació Socialista de Calvià i en la qual han animat els presents a votar massivament el 10 de novembre “perquè no guanyin l’abstenció i la dreta”.

Pere Joan Pons ha demanat màxima mobilització en els comicis generals “perquè la millor opció per a aquest país és un govern de Pedro Sánchez”, capaç de dur a terme polítiques valentes com “regular l’eutanàsia, protegir les pensions o lluitar contra el canvi climàtic”. Mesures que permetrien “un projecte de país social i de futur”, just el contrari que succeiria, ha insistit Pons, si el resultat el 10 de novembre no permet un govern progressista “fort, estable i sòlid”.

En aquest sentit, Pons ha reiterat als participants que “abstenir-se és el mateix que votar la dreta i l’extrema dreta”, una alternativa política que, a diferència del 28 d’abril i el 26 de maig “ara ja és clara i està en marxa”, com fan palès els governs d’Andalusia i Madrid, entre d’altres.

Per contra, Pons ha demanat vot progressista per “preservar les polítiques progressistes” que ja s’estan duent a terme a Calvià, a Palma, al Consell de Mallorca o al Govern de les Illes Balears, entre d’altres institucions.

Per la seva banda, el candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet ha posat de relleu que “va ser el Partit Socialista qui va construir l’Estat del Benestar en temps rècord”. Respecte d’això, el socialista ha insistit que combatre l’abstenció és “la responsabilitat més gran que tenim com a socialistes”, ja que “les dretes es prenen aquestes eleccions com una segona oportunitat” i esperen “una legislatura curta i inestable” que condueixi a noves eleccions en un període de temps curt.

“No m’agradaria tenir la dreta i l’extrema dreta gestionant els grans reptes a què ens haurem d’enfrontar”, fent referència a l’actual situació d’incertesa global. “Sabem com és una crisi gestionada per la dreta, perquè ho hem patit, i sabem que sempre acaba amb retallades de drets i llibertats”, ha conclòs Bonet.

Finalment, el secretari general dels Socialistes de Calvià i batle del municipi, Alfonso Rodríguez, ha encoratjat els assistents en l’assemblea que vagin a votar el 10 de novembre per tal d’assolir un govern “sense fissures” liderat per Pedro Sánchez.

Comments are closed