Pere Joan Pons: “Feim una crida a la pau i al diàleg i demanam un corredor humanitari per a la població civil”

El diputat del PSIB-PSOE ha participat de manera telemàtica en el Comitè Executiu de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE com a cap de la Delegació Espanyola

El diputat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, ha demanat en el Comitè Executiu de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), reunit avui d’urgència, “que es torni a la pau i al diàleg”, alhora que ha reclamat l’establiment d’un corredor humanitari per a la població civil.

Pons ha intervingut de manera telemàtica en aquesta reunió d’urgència com a cap de la Delegació Parlamentària Espanyola i en avui mateix viatjarà a Viena a la sessió d’hivern de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

“Ningú no vol posar de genolls a Rússia; el que volem és la pau i el diàleg”, ha exposat Pons just a l’inici de la seva intervenció, que s’ha produït tot seguit de la del seu homòleg rus, al qual també ha reclamat que Rússia “torni a la llei i al dret internacional”.

Pons també ha mostrat tot el seu suport a la postura de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE, que ha condemnat l’avanç a gran escala de l’exèrcit rus en el territori d’Ucraïna i que constitueix una agressió armada en clara i flagrant violació de les normes més bàsiques del dret internacional, així com de les obligacions de l’OSCE. A més, a més ha instat Rússia a posar fi a la seva activitat militar i seguir el camí del diàleg diplomàtic.

“Com a parlamentaris, demanam una resposta unitària i poder dir alt i clar que necessitam la pau a Europa”, ha destacat Pons, alhora que ha demanat a la societat russa “que digui no a aquesta guerra, perquè estic segur que molts de ciutadans russos no volen aquest conflicte.”

El socialista ha apuntat també que “les notícies fins ara són alarmants i els nostres pensaments estan amb els civils que suporten la pitjor part del conflicte militar i han de ser protegits per complet”.

Comments are closed