El PSIB-PSOE donarà el seu suport a una “llei turística pionera que, per primera vegada, tendrà una pota molt important: la dels treballadors”

La portaveu socialista, Pilar Costa, ha lamentat que el PP voti en contra d’aquesta llei, “renunciant a la transformació del model econòmic i la sostenibilitat a les Illes Balears”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha anunciat que els socialistes votaran a favor del decret llei per a la circularitat i la sostenibilitat en el turisme, que es debatrà en el pròxim ple de la cambra autonòmica, i demanaran la seva tramitació com a Projecte de Llei.

“Els socialistes vàrem adquirir el 2019 el compromís de fer avançar les Illes en la triple sostenibilitat, social, econòmica i mediambiental, i en això duim fent feina tota la legislatura”, ha exposat Pilar Costa en defensa el posicionament dels socialistes respecte d’un decret llei que es convertirà en “una norma turística pionera a tot l’Estat i que, per primera vegada, tendrà una pota molt important: la dels treballadors”.

Així, la socialista ha defensat que es tracta d’una llei que fa passes importants en tres qüestions importants: la incorporació de la perspectiva social del turisme, la modernització i transformació del sector i la integració de tots els aspectes que “han fet i fan les Illes Balears líders en el sector turístic”, com són l’experiència del turista, la qualitat de la feina dels treballadors del sector i la població resident.

A més, a més, la portaveu ha remarcat que aquesta llei anirà acompanyarà d’un suport econòmic per ajudar les empreses del sector en aquesta transformació. En concret, el Govern de les Illes Balears destinarà 45 milions d’euros en ajudes per impulsar la circularitat i 15 milions d’euros per a la compra de llits elevables.

Respecte d’això, Costa ha ressaltat que els socialistes “volem mirar al futur i fer un gir de 180 graus, per passar a un model que reparteixi de manera més equitativa la riquesa que genera el turisme i que tengui un impacte positiu en la societat que l’acull”.

La portaveu socialista també ha lamentat que el PP voti en contra d’aquesta llei i els ha demanat que surtin “del no a tot”. “Fa la sensació que renuncien a la transformació del model econòmic i a la sostenibilitat”, ha criticat Costa, fent èmfasi en el fet que “segueixen ancorats en un model de fa trenta anys i que tornaria a deixar enrere els treballadors i treballadores”.

En aquest sentit, Costa ha dit que espera que el PP “surti quan abans del desnortament en què estan instal·lats per problemes interns que està influint en les decisions que estan prenent aquestes darreres setmanes”.

“Abans que es pronunciàs Marga Prohens sobre la llei turística, càrrecs destacats del PP varen manifestar la seva conformitat amb el fons del decret i la congelació de les places turístiques”, un posicionament que després ha virat radicalment. “Està clar que el PP ha primat l’estratègia partidista per sobre de mirar quin és el millor model turístic per a les nostres illes”, ha censurat Pilar Costa.

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista ha impulsat una declaració institucional per condemnar, una vegada més, els atacs del govern rus sobre la sobirania i la integritat d’Ucraïna i per mostrar tot el suport del Parlament a la població ucraïnesa.

Comments are closed