Pilar Costa, sobre el nou escut social i econòmic aprovat per Pedro Sánchez: “El PP sempre ha tengut el no per resposta i ara esperam que de veritat contribueixin a favor de la ciutadania ”

El Ple del Parlament aprovarà la modificació de la Llei de Joventut que suposarà una actualització, 15 anys després, i donarà resposta als problemes actuals  que té  la joventut de Balears; i es tractarà la convalidació del Decret Llei per reduir la temporalitat en l’ocupació pública

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat positivament les mesures aprovades pel Consell de Ministres i anunciades pel president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, per pal·liar les conseqüències econòmiques si socials causades per la guerra de Putin a Ucraïna. Així, Costa ha volgut destacar que “són mesures que van directes a les butxaques dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país”.

D’aquesta manera, Costa ha manifestat que “fa mesos que el Govern d’Espanya ja va prendre una sèrie de mesures per fer front a les conseqüències de la Guerra a Ucraïna, com són el descompte del 60% del bo social elèctric per als col·lectius més vulnerables i del 70% pels col·lectius vulnerables severs; la protecció de la indústria electre intensiva amb la reducció del 80% dels peatges a 600 consumidors, o el mecanisme RED, que són els denominats nous ERTE, i ara s’amplien per poder arribar a més ciutadans”.

Costa sobre això ha remarcat que “a més de prorrogar totes aquestes mesures, ara el Consell de Ministres ha aprovat reduir l’IVA de la llum a un 5%; una ajuda de 200 euros per a les famílies amb baixos ingressos; rebaixa del preu del bonus de transport; pujada de les pensions no contributives; límit al preu màxim de la bombona de butà; i s’està preparant un import al benefici de les elèctriques per al 2023.

Per finalitzar amb aquest assumpte, Costa ha reiterat que “són mesures molt importants perquè afecten molt directament a la butxaca dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país en uns moments d’incertesa que provoca la Guerra de Putin contra Ucraïna, i ara esperam que el Partit Popular ractifiqui i de veritat contribueixi votant a favor d’aquestes mesures a favor de la ciutadania”.

Llei de Joventut

En relació amb els temes que es tractaran al Ple del Parlament de les Illes Balears, el diputat socialista Ares Fernández ha destacat que “demà és un dia molt important perquè a la fi, després de 16 anys, s’actualitza aquesta llei per poder construir un nou marc normatiu i donar resposta als problemes actuals de la joventut de les Illes Balears”.

Fernández ha enfatizat que “aquesta llei possibilitarà canviar la vida dels i les joves d’aquestes illes cap a millor després de les successives crisis que hem estat patint tots aquests anys, i en algunes ocasions hem estat oblidats”.

Per finalitzar, el diputat socialista ha destacat que “és una llei que pretén millorar la vida de quasi 200.000 persones a la nostra comunitat autònoma perquè en definitiva estam legislant sobre el nostre futur, però també sobre el nostre present i queda palès en la llei, per exemple, amb la reserva d’un 15% del parc públic d’habitatge per a joves de les Illes Balears”.

Convalidació Decret Llei per reduir la temporalitat en l’ocupació pública

Pilar Costa també s’ha referit a la convalidació del Decret Llei de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears.  Sobre aquest assumpte, la portaveu del Grup Parlamentari ha mencionat que “aquesta iniciativa, que ve d’un ampli acord sindical, suposarà una estabilització històrica per l’ocupació pública de les Illes Balears perquè estam parlant de més de 10.000 places que es podran consolidar en els pròxims mesos en l’àmbit educatiu, sanitari, o en el de serveis generals”.

Dia de l’Orgull LGTBI

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, també s’ha referit a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI que demà es celebra a tot el món on, com cada any, el Partit Socialista de les Illes Balears participarà activament. Costa ha indicat que els Socialistes participaran en la lectura del manifest que es llegirà al Parlament de les Illes Balears abans de la celebració del plenari “on no participarà una vegada més la ultradreta de VOX”; i després assistirem a la manifestació convocada a les 19 hores a la Plaça d’Espanya de Palma.

Comments are closed