El PSIB-PSOE se suma, un any més, als actes i reivindicacions del Dia de l’Orgull LGTBI per continuar lluitant pels drets del col·lectiu

El Partit Socialista participarà en les diferents activitats convocades per les entitats arreu de les Illes Balears; en la lectura d’un manifest al Parlament de les Illes Balears i organitzarà amb JSIB una taula rodona intergeneracional

El PSIB-PSOE se suma, un any més a les activitats i manifestacions del col·lectiu LGTBI, en el Dia Internacional de l’Orgull, després de dos anys sense poder sortir als carrers per la pandèmia de la COVID-19. La manifestació principal està convocada per Ben amics a les 19h a la plaça d’Espanya de Palma.

D’aquesta manera, els socialistes de les Illes volem donar tot el nostre suport a les activitats organitzades per l’entitat a les quals participarem de manera activa convocant i mobilitzant a la militància del nostre partit. També, els hem desplegat una pancarta a la seu del partit per sumar-nos a les reivindicacions i la necessitat de continuar visibilitzant les demandes del col·lectiu LGTBI.

El pròxim dimecres, 29 de juny a les 19h conjuntament amb Joventuts Socialistes de les Illes Balears s’organitzarà a la seu del partit una taula rodona sota el títol “30 anys de lluita, drets i resiliència, diàleg intergeneracional del col·lectiu LGTBI a Balears”.

El Partit Socialista de les Illes Balears també es suma al manifest de la Secretaria de Polítiques LGTBI del PSOE on es demana que totes les persones que defensen la diversitat s’uneixin a les accions reivindicatives d’aquests dies perquè són una eina fonamental del col·lectiu per visibilitzar-se i reclamar els seus drets.

Parlament de les Illes Balears

El mateix dimarts, 28 de juny, els i les socialistes, a més d’assistir a les principals manifestacions, participarem en la lectura d’un manifest al Parlament de les Illes Balears on es posarà en valor la necessitat de seguir reivindicant aquest dia tan important. Aquesta iniciativa, que tradicionalment és una Declaració Institucional, s’ha de convertir en Manifest per la negativa de VOX de signar-la.

Compromís socialista

Cada any, el 28 de juny es configura com un dia de reivindicació i celebració compartida de la lluita del moviment LGTBI i de demostració del suport i el reconeixement del conjunt de la societat espanyola. Un reconeixement que el Consell de Ministres de Govern de Pedro Sánchez va atorgar el 2018 a aquest dia declarant el Dia Nacional de l’Orgull LGTBI, coincidint amb la seva commemoració internacional.

Des del Partit Socialista considerem que la celebració de l’Orgull  ha de servir per fer una crida a les forces polítiques i socials i així evitar que des de les institucions es promoguin discursos i accions discriminatòries. Una oportunitat per posar fre a l’adopció de mesures regressives en contra de la diversitat i els drets de les persones LGTBI, que no són el reflex del sentir de la majoria social.

Els i les socialistes hem estat agent polític actiu de l’avanç en drets civils i, no només hem fet nostres les reivindicacions del col·lectiu LGTBI, sinó que hem entès que sense els seus drets plenament reconeguts la nostra democràcia no seria plena. Cada vegada que ha governat el PSOE s’han produït els grans avenços en matèria de drets i diversitat. Al juny de 2005 el Congrés dels diputats va aprovar, per iniciativa d’un govern socialista, la Llei 13/2005 de l’1 de juliol de 2005 que va reformar el Codi Civil pel que fa al dret a contreure matrimoni, que va convertir en drets i igualtat real una de les grans reivindicacions de l’activisme LGTBI.

Aquesta llei va reconèixer de manera efectiva la dignitat de les persones LGTBI. També va ser el govern Socialista qui va impulsar l’aprovació de la llei 3/2007, de 15 de març, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones, que va suposar un avanç internacional sense precedents per als drets de les persones transsexuals.

A Balears, la llei LGTBI i contra la discriminació, aprovada en 2016 ha suposat un punt d’inflexió per a garantir els drets de les persones LGTBI i per erradicar la LGTBIfòbia, avançant en una societat més respectuosa amb la diversitat.

Comments are closed