Pilar Sansó: “Des del primer moment el Govern ha treballat per contenir el COVID19, però sobretot, per protegir als col·lectius més vulnerables”

El Grup Parlamentari Socialista ha traslladat al Govern el seu suport en les mesures a favor de les empreses, treballadors i autònoms i ha apostat per “protegir el nostre teixit econòmic i empresarial amb mesures consensuades entre tots i totes”

El Grup Parlamentari Socialista ha aprofitat la compareixença davant el ple del Parlament del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per expressar el seu suport a la feina del Govern de les Illes Balears perquè “des del primer moment ha treballat per contenir el COVID19, però sobretot, per protegir als col·lectius més vulnerables”.

Així ho ha defensat la diputada socialista Pilar Sansó, qui ha explicat que “tenim un Govern que es preocupa per la situació econòmica i laboral de les persones davant unes previsions d’afectació del COVID19 que indiquen que podrien suposar una caiguda del 30% del PIB de Balears”.

Davant això, Sansó ha apostat per “protegir el nostre teixit econòmic i empresarial amb mesures consensuades entre tots: treballadors i treballadores, empreses, partits polítics i societat civil”, en el marc del Pacte de Reconstrucció Social i Econòmica de Balears iniciat per la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Una feina que ja ha començat, tal com ha recordat la diputada socialista, amb el gran acord social per protegir a 200.000 treballadors del sector serveis, o amb l’acord amb el Govern d’Espanya per tal que els fixos discontinus que encara no s’havien incorporat a la seva activitat es puguin beneficiar de la prestació d’atur. “Ens alegram que l’Estat hagi acceptat una reivindicació que hem plantejat insistentment des de Balears”, ha apuntat Sansó.

A més a més, la diputada del Grup Parlamentari Socialista ha recordat les mesures per a garantir la liquiditat d’empreses i autònoms a través dels préstecs ICO i ISBA, i de l’ajornament d’alguns pagaments tributaris.

Per tot plegat, Sansó ha insistit en el suport dels socialistes al Govern “perquè la recuperació de l’activitat econòmica es produeixi com més aviat millor, sempre posant per davant la salut de residents i visitants i impulsant mesures amb el màxim consens amb els agents socials i econòmics, institucions i partits polítics”.

Finalment, Sansó ha acabat la seva intervenció dient que “és una sort que en els darrers 5 anys hàgim tengut un govern d’esquerres a Balears que ha apostat per l’Estat del Benestar i per donar múscul a la sanitat pública i als serveis socials”.

Sansó ha aprofitat per traslladar l’agraïment dels socialistes a totes les persones que contribueixen a la lluita contra el COVID19, sigui confinant-se a casa seva o treballant, tant des del sector públic com privat, per mantenir l’activitat essencial.

Comments are closed