Pons trasllada a Estrasburg “el missatge clar de la ciutadania”, que demana “una Europa més social, més sostenible, amb millors drets i més igualitària”

El diputat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, i l’eurodiputada, Alícia Homs, participen aquest cap de setmana en una nova sessió plenària de la Conferència Sobre el Futur d’Europa

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, i l’eurodiputada Alícia Homs, participen a Estrasburg en una nova sessió plenària de la Conferència Sobre el Futur d’Europa. Pons ha traslladat, en la seva intervenció davant del plenari, “el missatge clar que ens llança la ciutadania”, que no és altre que “una Europa més social, més sostenible, amb millors i més igualitària”, mentre que Homs ha reclamat a Europa més “polítiques amb mirada jove”.

“El missatge que treim del grup de treball és molt clar: la ciutadania reclama que Europa sigui més social, més sostenible, amb millors drets i més igualitària”, ha expressat Pons en referència a les propostes que la ciutadania fa arribar a la Conferència a través dels distints panells.

Pons, en aquest sentit, s’ha mostrat “molt feliç” per les propostes de la ciutadania, i ha destacat que amb fets com aquests “estam construint Europa junts, aquí i ara”. “No hi ha marxa enrere en aquest procés”, ha recalcat Pons, insistint en el fet que “estam transformant junts Europa en un procés d’innovació democràtica sense precedents”.

El socialista també ha valorat molt positivament les aportacions ciutadanes en relació amb les migracions. “M’agrada que la ciutadania parli de la immigració en positiu i com una oportunitat, i no com es fa a molts dels nostres parlaments negatius, en els quals es parla en negatiu, lligant-la a fronteres i il·legalitats, quan en realitat són oportunitats”.

Respecte d’això, Pons ha demanat al parlament nacional que siguin “més agosarats” i que acceptin “la gran oportunitat que això suposa per reformar i canviar els tractats” sobre immigració.

Homs demana acabar amb les pràctiques no remunerades

Per la seva banda, l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, també ha participat en aquestes sessions de la Conferència Sobre el Futur d’Europa, concretament en el grup de treball d’Educació, Cultura, Joventut i Esports.

Homs ha centrat gran part de les seves peticions en aquesta sessió en els joves, demanant la prohibició de les pràctiques no remunerades, atès que dilaten l’emancipació dels joves.

“Els joves estam veient com somiar amb els nostres projectes vitals i d’emancipació és de cada vegada més difícil i miram Europa amb l’ambició que ens doni respostes”, ha realçat Homs.

Així, l’eurodiputada ha ressaltat com tant aquesta conferència com el fet que enguany hagi estat designat com a Any europeu de la joventut han de servir per donar una mirada jove a la política europea perquè es destinin esforços en aconseguir que s’eliminin els obstacles per als joves.

En aquest sentit, una de les mesures que ha defensat és, precisament, l’eliminació de les pràctiques no remunerades per als joves. “Enguany ha de ser l’any catalitzador perquè la nova Europa que construïm junts tengui sempre una mirada jove”, ha incidit Homs.

Comments are closed