El PSIB-PSOE defensa que amb el Govern d’Espanya “a la fi es reverteix l’abandó de les polítiques d’habitatge per part de la dreta al conjunt de l’Estat”

Cosme Bonet: “El PP no té la més mínima credibilitat a l’hora de plantejar polítiques alternatives d’habitatge; només pensen en el negoci de l’empresa privada i no en la funció social de l’habitatge”

El PSIB-PSOE ha aplaudit les mesures aprovades pel Govern d’Espanya per afavorir l’accés a un habitatge digne a un preu digne, especialment per als col·lectius més vulnerables, com els joves, les dones víctima de violència masclista o les persones grans, i que “reverteixen l’abandó al qual la dreta havia condemnat les polítiques d’habitatge al conjunt de l’Estat”.

Així el secretari d’Organització del PSIB-PSOE i senador per Mallorca, Cosme Bonet, i el secretari d’Agenda Urbana, Joan Ferrer, han destacat com a molt bones mesures el Pla Estatal d’Habitatge 2022-2025, i els bons de lloguer per a joves, que han vist llum verda aquesta setmana en el Consell de Ministres i que se sumen a la llei d’habitatge, aprovada també pel Govern a l’espera d’iniciar la tramitació parlamentària “quan abans, millor”.

“Amb mesures com aquestes, el Govern d’Espanya demostra que les polítiques d’habitatge a la fi són una prioritat, i passen de ser una assignatura pendent que el PP mai no havia abordat a estar en el centre de l’acció política de Pedro Sánchez”, ha destacat Cosme, comparant aquesta estratègia amb la iniciada el 2015 per Francina Armengol al capdavant del Govern de les Illes Balears.

En els mateixos termes, Bonet ha realçat el fet que “hem hagut d’arribar els socialistes al Govern d’Espanya i a les institucions per posar les polítiques d’habitatge a l’agenda de les administracions i posar llum en els problemes greus que afecten molts de ciutadans”.

Respecte d’això, Bonet ha recordat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022 dedicaran la partida més elevada de la història a polítiques d’habitatge, set vegades més que el darrer pressupost del PP l’any 2018.

Així mateix, també ha ressaltat que d’ençà que Pedro Sánchez presideix el Govern d’Espanya, les Balears reben a l’any pràcticament el triple de recursos que amb el govern de Mariano Rajoy.

Per la seva banda, Ferrer ha insistit en el fet que tant el Pla Estatal d’Habitatge, dotat amb més de 1.700 milions d’euros i que consta de diverses actuacions que van des de les ajudes directes al lloguer a programes per fomentar que surtin al mercat el màxim nombre de pisos per llogar, com els bons de lloguer per a joves “van en la línia de garantir el dret essencial a l’habitatge”, tal com defensen els socialistes.

Pel que fa als bons de lloguer per a joves, Ferrer ha dit que “són una molt bona notícia que van en la línia del que ja està fent el Govern d’Armengol a les Illes Balears, que destinaran més de 9 milions d’euros en ajudes al lloguer, sis vegades més que el que destinà el PP el 2015”.

Per tot plegat, el secretari d’Agenda Urbana del PSIB-PSOE ha aplaudit que les administracions estiguin desenvolupant “una estratègia múltiple que combina diferents mesures, però totes dirigides a assolir aquest dret a l’habitatge”. En aquest sentit, Ferrer ha insistit que els socialistes esperen que la llei estatal d’habitatge s’aprovi de manera definitiva al més aviat possible.

“La llei estatal d’habitatge, que s’emmiralla en la pionera llei autonòmica, ens donarà els instruments que ens mancaven com a Comunitat Autònoma per, en el marc de les nostres competències, rebaixar els preus dels lloguers, per així donar compliment a la funció social de l’habitatge”.

“El PP no té la més mínima credibilitat en temes d’habitatge”

Tant Bonet com Ferrer han coincidit en assenyalar la diferència de model en polítiques d’habitatge entre la dreta i l’esquerra. “Després d’anys de sequera, els socialistes on ens aturam; mentre que el PP, quan governava, només va ser capaç de vendre sòl públic per a promocions privades”, ha denunciat Ferrer.

Bonet, per part seva, ha censurat que “el PP només vagi a la crítica fàcil, quan no varen ser capaços ni de fer un sol pis protegit”. En aquest sentit, el senador per Mallorca ha ressaltat que “no tenen la més mínima credibilitat per plantejar alternatives en polítiques d’habitatge” alhora que ha recordat que aquestes “han estat sempre les seves grans oblidades, perquè quan venen un solar o quan pensen en urbanisme, només pensen en el negoci de l’empresa privada i no en la funció social de l’habitatge”.

Comments are closed