Pilar Costa: “El PP hauria de demanar disculpes per alimentar durant mesos un relat sobre l’Oficina Anticorrupció que s’ha demostrat absolutament fals”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista considera “impresentable” l’actitud del PP, “que ha mentit des del primer minut sobre les presumptes pressions que hauria rebut l’exdirector de l’Oficina”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha criticat durament el PP pel seu posicionament respecte de la tasca de l’exdirector de l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears, Jaume Far, que ha comparegut avui al Parlament.

“Ens sembla impresentable l’actitud del PP, que ha mentit des del primer minut sobre presumptes pressions que hauria rebut el senyor Far”, ha expressat Costa, celebrant que finalment “avui mateix s’ha posat punt final a aquesta pel·lícula que només era al cap del PP, que cercava construir un relat que s’ha demostrat absolutament fals”.

Costa, així mateix, ha demanat al PP “que surti a demanar disculpes”, ja que avui s’ha pogut escoltar amb declaracions del mateix Jaume Far “que ni ara ni mai abans havia rebut pressions”.

Al fil d’això, la portaveu socialista ha dit que “la senyora Núria Riera, el seu partit o el seu grup parlamentari s’haurien de plantejar si fa honor al càrrec que representa com a portaveu adjunta del grup majoritari de l’oposició”.

“Aquest és el relat que alguns han volgut alimentar durant mesos i que avui ha arribat al seu punt final després de les categòriques declaracions de l’exdirector de l’Oficina Anticorrupció”, ha conclòs Costa.

Iniciativa per condemnar l’escalada d’LGTBIfòbia a Espanya i Europa

Pel que fa al Ple de la setmana que ve, Pilar Costa ha anunciat que es debatrà una iniciativa del Grup Parlamentari Socialista per condemnar l’escalada d’LGTBIfòbia “que ha existit i existeix no només a Espanya sinó arreu d’Europa”.

“Hem de tornar a manifestar que no es pot abaixar la guàrdia”, ha expressat Costa, recordant que tot i la normativa protectora vigent, “hem pogut veure els darrers mesos atacs, fins i tot amb víctimes mortals, per mor de l’LGTBIfòbia, i no es poden tornar a produir”.

Així mateix, Costa s’ha referit a una segona Proposició No de Llei que es debatrà en el ple de dimarts, a proposta del PP, per rebutjar les declaracions del ministre Garzón sobre les macrogranjes.

“El PP torna a insistir en un problema que a Balears no existeix; estan instal·lats en una estratègia nacional, mesclant temes que no tenen res a veure amb les nostres illes”, ha criticat la portaveu socialista.

També en referència a aquesta iniciativa, la socialista ha dit que “hem notat a faltar que també es condemnés i es rebutjàs l’assalt a l’Ajuntament de Lorca, amb declaracions i manifestacions molt incendiàries”. Respecte d’això, Costa ha afegit que “la dreta i la ultradreta haurien de fer un pensament, perquè no tot s’hi val”.

Llei d’habitatge estatal

La portaveu socialista també ha valorat molt positivament l’aprovació ahir en Consell de Ministres de l’avantprojecte de la primera Llei d’Habitatge estatal.

“Estam davant d’una notícia molt positiva, tenint en compte que s’inspira en els principis generals dels quals beu la nostra llei autonòmica“. En aquest sentit, Costa ha apuntat al reconeixement del dret a l’habitatge com a dret constitucional i com a cinquè pilar de l’Estat del Benestar.

Aquesta llei, a parer de Costa, “és un molt bon punt de partida”, atès que planteja la determinació de zones tensionades per poder regular els preus dels lloguers, “com fa estona que demanam a les Illes Balears”.

Així mateix, la socialista ha criticat que el PP “es torni a posar-se de perfil, sense donar la cara ni fer propostes en positiu per solucionar el que segurament sigui el principal problema per a una bona part de la ciutadania, tant a les Illes Balears com a Espanya”.

Comments are closed