Pere Joan Pons: “La nova reforma laboral posa fi a una dècada de model del PP que va enviar milers i milers de treballadors a l’atur”

El diputat al Congrés també ha realçat “la forma i el fons” de la nova reforma laboral, que ha seguit “el camí del consens i el diàleg iniciat a les Illes Balears el 2015”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, considera “una gran satisfacció” que la nova reforma laboral s’hagi pogut aprovar avui i que s’hagi fet, especialment, de manera consensuada amb patronals i sindicats.

“És una gran satisfacció per als Socialistes de les Illes Balears que s’hagi pogut aprovar aquesta reforma laboral a partir del consens i del diàleg amb els agents econòmics i socials”, ha destacat Pons.

En aquest sentit, el socialista ha incidit en el que fet que “aquest camí -el del consens- és el que s’ha seguit a les Illes Balears des de 2015 per marcar el full de ruta social a la nostra Comunitat Autònoma, i per descomptat que estam molt d’acord amb aquest model de treball”.

Pons ha ressaltat que aquesta nova reforma laboral donarà millors condicions socials, econòmiques i laborals a milers de treballadors de tot l’Estat. Respecte d’això, ha celebrat que es posi fi a la reforma laboral unilateral del PP. “És una reforma que acaba amb una dècada de model del PP que va enviar a milers i milers de treballadors i treballadores a l’atur”, ha exposat.

Per tot plegat, Pons ha dit que “ens hem de felicitar tots i totes per aquesta reforma laboral, per la forma en què ha estat treballada, però també pel fons que representa pel que a millora de les condicions de treball de tantíssimes persones a Balears i a la resta de l’Estat, i especialment perquè millora la protecció dels fixos discontinus, una figura pròpia de les Illes Balears i amb la qual el Govern d’Espanya ha mostrat una gran sensibilitat”.

Finalment, el diputat també ha remarcat que suposarà “una part important per a la transició de model productiu, econòmic i social que també vendrà acompanyar de l’arribada de fons europeus per a les transicions energètica i climàtic”.

Comments are closed