El PSIB-PSOE celebra l’aprovació de la Reforma Laboral per la millora en les condicions de feina dels treballadors de les Illes Balears

Cosme Bonet: “Aquesta reforma suposa l’erradicació de la precarietat i volem lamentar que no hagi obtingut tot el suport parlamentari per culpa d’interessos partidistes de la dreta i la ultradreta”

El senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha celebrat aquest divendres l’aprovació definitiva de la Reforma Laboral al Congrés dels Diputats, ja que, segons ha explicat “és una fita històrica aconseguida a través d’un consens que fa 40 anys que no havíem vist”. El socialista ha incidit que “això passa per davant de qualsevol comentari que vulgui desdibuixar l’èxit rotund per als treballadors i treballadores d’aquest país que significa la convalidació d’aquesta reforma”.

D’aquesta manera, Bonet ha detallat que “l’aprovació de la Reforma Laboral permet la modernització del mercat laboral i d’un nou model de relacions laboral que permetrà la millora de les seves condicions als més de 85.000 treballadors i treballadores que són fixos discontinus a les Illes Balears”. La Reforma contempla la protecció d’aquesta figura per activitats de temporada o estacionals, campanya o activitats intermitents.

Així mateix, el socialista ha subratllat que “aquesta reforma suposa fer una passa endavant en l’erradicació de la precarietat al nostre país”. Cal destacar que  a finals de 2021 dos de cada nou contractes ja eren indefinits a Balears i d’ençà de l’entrada en vigor de la Reforma Laboral a Balears s’ha passat del 9% al 15% dels contractes indefinits a Balears. “En un mes s’ha vist l’efectivitat de les mesures contra la precarietat”, ha dit Bonet.

A més a més, Bonet ha exposat que “és lamentable que dos diputats trànsfugues sortíssim de la disciplina de vot per votar juntament amb la dreta i la ultradreta d’aquest país”, i hi ha afegit que “suposam que el Partit Popular de Balears sortirà a celebrar que hi hagi trànsfugues al Congrés igual que celebren que hi hagi un trànsfuga governant a Felanitx, ens preocupa que el PP estigui celebrant el transfuguisme per imposar el seu punt de vista polític”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha expressat que “la Reforma Laboral és molt important per als treballadors i treballadores de Balears perquè està consensuada amb diàleg social, perquè recupera la negociació col·lectiva, perquè millorarà les condicions dels fixos discontinus i perquè redueix la precarietat i la temporalitat en  els contractes laborals”.

Pons ha incidit que “amb la Reforma Laboral també es consoliden mesures com els ERTOs que ha permès que durant aquesta crisi de la pandèmia més de 3 milions de treballadors no hagin anat al carrer”, i hi ha afegit que “durant la crisi del 2012 moltíssims treballadors varen ser acomiadats i varen sofrir retallades”.

Finalment, el diputat ha explicat que “la votació va ser esperpèntica per part del Partit Popular, tots ens hem equivocat”. “Estic seguríssim que va ser una errada humana i l’actitud i les justificacions del Partit Popular són d’un espectacle vergonyós”, ha conclòs el socialista.

Comments are closed