El Poble d’Ucraïna, Miquel Mas, Kellys Unión Balear, Fundació Monti-Sion Solidària i el podcast Miliciana. Diari d’una batalla reben els XIV Premis Isabel Coll de JSIB

Les JSIB han lliurat els XIV Premis Isabel Coll en el qual han participat el portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Calvià; la diputada del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, el secretari general de les JSIB, Ares Fernández, i el secretari general de les JSE, Victor Camino

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) han lliurat aquest diumenge els XIV Premis Isabel Coll en el qual han participat el portaveu del PSIB-PSOE i secretari general dels Socialistes de Calvià, Alfonso Rodríguez; el secretari general de les JSIB, Ares Fernández, i el secretari general de les JSE, Víctor Camino.

D’aquesta manera, Rodríguez ha expressat l’enhorabona a tots els premiats amb una menció especial a les kellys que “demostren la lluita pels drets laboral i ara amb la llei turística es demostra que una habitació d’hotel no només és un lloc de descans, sinó que, també, és un lloc de feina i els drets laboral han d’estar reconeguts”.

“Les drets consisteixen en la baixada d’impostos generalitzada i amb la llibertat, però el que no diuen és que la llibertat és una educació pública de qualitat, una sanitat pública universal i la llibertat és la defensa dels drets de les persones; i això hi ha gent que no ho està defensat”, ha subratllat el portaveu socialista Rodríguez.

També la diputada del PSIB-PSOE al Parlament Europeu i la secretària general de les Joventuts Socialistes d’Europa, Alícia Homs, ha exposat que “és important parlar dels valors que hem construït a la Unió Europea: solidaritat, democràcia i avui, ens trobam en una situació complicada sortint d’una pandèmia i amb una guerra a Europa”, i hi ha afegit que “la resposta d’Europa ha estat solidària i conjunta”.

Per la seva banda, Fernández ha incidit que “les Joventuts Socialistes no som res sense la militància, sense el seu compromís i les seves propostes perquè encara queden moltes coses per lluitar, per la violència masclista, per la LGTBIfòbia, i hi ha afegit que “queda molt per fer i hi hem d’insistir que quan diuen que la política ens serveix els hi hem de dir que sí, que serveis per canviar la realitat de la gent”.

Així mateix, Fernández ha posat en valor que “necessitam una organització forta i crítica i hem de pensar molt més enllà per imaginar-nos un futur utòpic perquè les utopies es fan realitat”. El socialista també ha donat l’enhorabona a tots els premiats i premiades i els ha encoratjat a continuar amb la seva labor tan compromesa amb la societat.

Finalment, el secretari de les JSE, Víctor Camino ha expressat que “estam a un moment clau i les joventuts socialistes d’Espanya han de parlar de l’Espanya en positiu, de l’Espanya que aconsegueix tenir 20 milions d’afiliats a la seguretat social per primera vegada en la història”. “És important continuar reivindicant la mirada oberta des de la nostra organització per sumar i així ho han fet i ho continuaran fent els premiats dels XIV Premis Isabel Coll”.

 

Els premis Isabel Coll

Es tracta d’uns guardons que es varen lliurar per primera vegada l’any 2008, amb un objectiu clar: reivindicar el paper d’Isabel Coll, una referent socialista víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i un exemple de defensa dels valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Una persona a la qual cada any reivindicam donant aquests premis, que reconeixent la tasca de joves i entitats en la defensa d’aquests valors.

 

Els premiats d’enguany són:

  • Persona jove referent en la lluita pels valors democràtics i socialistes: Miquel Mas Fiol.
  • Entitat o col·lectiu referent en la lluita pels valors democràtics i de l’àmbit de la participació juvenil: Kellys Unión Balear.
  • Persona jove, entitat o col·lectiu referent a l’àmbit de la cultura: Podcast ficcionat “Miliciana. Diari d’una batalla”.
  • Menció Especial al Poble d’Ucraïna. 
  • Menció extraordinària a Fundació Monti-Sion Solidària, entitat sense ànim de lucre que atén a les persones en vulnerabilitat social.

Comments are closed